Fem krydser mindre

Byrådet nedlægger de mindste valgsteder til næste valg

Søndag 25. maj skal der vælges repræsentanter til EU-parlamentet. Desuden er der folkeafstemning om en fælles patentdomstol i EU. Arkivfoto: Martin Damgård

Søndag 25. maj skal der vælges repræsentanter til EU-parlamentet. Desuden er der folkeafstemning om en fælles patentdomstol i EU. Arkivfoto: Martin Damgård

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND:Der bliver fem krydser mindre på kortet over valgsteder i Brønderslev Kommune.

Det vedtog byrådet på sit seneste møde. Det gælder i første omgang kun til EU-valget 25. maj, men ordningen kan gå hen og blive permanent, hvis de færre valgsteder ikke har konsekvenser for antallet af krydser på stemmesedlerne.

Ole Bruun (EL) stemte som den eneste imod.

- Vi mener det er en indskrænkning af demokratiet, sagde han.

- Det er godt nok kun en forsøgsordning, men hvordan opgør man bagefter om forsøget er lykkedes? Er det hvis der er flere stemmer? Eller færre?

Fem små landsbyer

Borgmester Mikael Klitgaard (V) forklarede, at kommunen vil holde øje med om valgdeltagelsen bliver mindre end normalt til EU-valg i de fem områder, der mister det lokale valgsted.

Det er Hellum, Sterup, Thorup, Ørum og Ø. Hjermitslev. Alle fem steder, er der under 500 stemmeberettigede borgere.

Om de fem valgsteder også droppes til fremtidige kommunal- og folketingsvalg, må fremtiden vise.

De senere år har der været 18 valgsteder i kommunen.

Anledningen til at nedlægge de mindste valgsteder er at EU-valget afholdes på en søndag, hvilket gør det sværere og dyrere at få bemandet alle valgstederne.

Genetimer

54 ansatte fra administrationen skal deltage i afviklingen af valget, og de skal have mere i lønningsposen for at arbejde på en søndag.

Ved at overføre de godt 1500 vælgere fra Hellum, Sterup, Thorup, Ørum og Ø. Hjermitslev til større valgsteder, sparer Brønderslev Kommune 30 valgstyrere samt udgifter til lokaleleje m.v.

Til EU-valget 25. maj skal danskerne både vælge repræsentanter til EU-parlamentet og stemme om en fælles patentdomstol i EU.

Der kan brevstemmes på Dronninglund Rådhus eller Brønderslev Rådhus lørdag 17. maj kl. 10-12 eller på biblioteker og i bogbusser indenfor deres sædvanlige åbningstider.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.