Fem mand kan vinde Vueltaen

Vuelta a España har udviklet sig til at være et tæt cykelløb med spændende etaper. Fem mand kan vinde løbet.

Fem mand kan vinde Vueltaen

Inden den forgange weekend lå 18 ryttere inden for et minut i Vueltaens samlede stilling.

Efter tre bjergetaper, på Vueltaens første hviledag, ligger fire ryttere indenfor godt og vel et minut.

Løbets røde førertrøje har skiftet ejer tre dage i træk, og sidder nu på den 41-årige amerikaner Chris Horner. Forinden havde Daniel Moreno (Katusha) og Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) trøjen.

- Jeg tror, at denne Vuelta langt fra er slut. Der er stadig ret mange svære dage foran os. Allerførst enkeltstarten onsdag, siger Vincenzo Nibali til Velonews.

Det har Nibali ret i. Efter tirsdagens hviledag, kører rytterne onsdag en småkuperet enkeltstart over 38,8 kilometer. Efter et par af de få flade dage venter så tre modbydelige bjergetaper til at slutte ugen af.

- Løbet bliver kun hårdere nu, fortsætter Nibali.

Chris Horner har 43 sekunders forspring til Nibali, 53 sekunder til Nicolas Roche, som er blevet Saxo-Tinkoffs kaptajn og 1.02 minutter til Alejandro Valverde. De er vinderkandidater sammen med Katushas Joaquim Rodrigues - nummer tre fra Tour de France.

Det interessante er, at Chris Horner formentlig kom til Vueltaen i topform. Det gjorde Vincenzo Nibali ikke. Han kører Vueltaen med et blik rettet fast mod VM i Firenze på en meget kuperet rute senere på måneden. Hans form bliver bedre hele tiden.

- Nibali startede Vueltaen på 75 procent af sin topform. Vores ambition var at have mistet så lidt tid som muligt, når vi kom til første hviledag. Nu er han nummer to, og herfra er han mere eller mindre i topform.

- Hvis han efter enkeltstarten er indenfor 15 sekunder fra førertrøjen, ser det godt ud, siger Nibalis sportsdirektør Alexandr Schefer til Velonews.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst