Udland

Fem Nato-soldater dræbt af allierede i Afghanistan

Det var skud fra allierede styrker, der mandag kostede fem Nato-soldater livet, oplyser en afghansk embedsmænd

Fem soldater fra en Nato-ledet styrke er omkommet i den sydlige del af Afghanistan, oplyser Nato tirsdag.

- Fem internationale soldater fra sikkerhedsstyrken er omkommet i det sydlige Afghanistan i går (mandag, red.), skriver den internationale styrke i Afghanistan, Isaf, i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Afghansk politi bekræfter tirsdag, at der er tale om amerikanske soldater.

Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen siger i Bruxelles, at han ikke har flere oplysninger om sagen, da den er ved at blive undersøgt.

- Det er en meget tragisk hændelse, som lige nu er ved at blive efterforsket. Mine tanker er selvfølgelig med de dræbtes familier, siger han.

Isaf oplyser ikke, hvordan soldaterne mistede livet, men det var efter alt at dømme skud fra allierede styrker, der dræbte gruppen.

Den lokale politichef i Zabul-provinsen, Ghulam Sakhi Roghlewanai, oplyser, at gruppen blev dræbt af samarbejdsstyrker ved en fejl.

- Isafs tropper var på vej tilbage til deres base efter en operation, da de blev angrebet af oprørere. Et luftangreb for at afværge angrebet ramte dog fejlagtigt deres egen styrke og dræbte soldaterne, siger han.

Samme melding kommer fra Taliban, hvor talsmand Qari Yousuf Ahmadi siger, at oprørere angreb de udenlandske styrker, da helikoptere greb ind og ved et uheld skød deres egne tropper ned.

Mohsin Khan, der er talsmand for en division af den afghanske hær, bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at der er tale om såkaldt egenbeskydning. Han tilføjer, at en afghansk soldat også mistede livet i ulykken.

Den sydlige del af Afghanistan har kostet flere soldater livet de seneste år, og mandagens dødsfald er de værste, siden fem Nato-soldater i april blev dræbt, da deres helikopter styrtede.

Alle Natos 50.000 soldater vil blive trukket ud af Afghanistan inden årets udgang. En mindre amerikansk-ledet styrke vil dog muligvis blive i landet frem til udgangen af 2016, hvis Afghanistan og USA kan enes om en aftale.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.