Fem slap uskadt da fly styrtede ned

Ingen kom til skade, da sportsfly ikke kunne bære sig selv og faldt ned i en kornmark og kurede 100 meter.

I stedet for en tur ned fra den sommerblå himmel i faldskærm, fik fire faldskærmsudspringere og piloten i et lille fly noget af en forskrækkelse, da flyet faldt til jorden kort efter start.

Flyet, der skulle bringe dem op i springhøjde, kunne kort efter start ikke bære sig selv, og faldt ned fra omkring 25 meters højde, landede på maven og kurede 100 meter ind i en kornmark.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Sune Espersen, siger, at ingen af de fem om bordværende kom til skade ved uheldet.

- Flyet lettede ved 18.30 tiden fra sportsflyvepladsen på Vedsøvej ved Viborg. Det havde tilsyneladende ikke hastighed nok til at kunne bære sig selv i luften, da piloten slog flapsene ind. Et gæt er, at det faldt ned fra cirka 25 meters højde, siger Sune Espersen.

To ambulancer blev sendt til stedet, og den første melding var, at der var tilskadekomne. Men redningsfolkene meldte tilbage til politiet, at der ikke var brug for yderlig assistance.

Politiet har indsamlet oplysninger på stedte om ulykken, og sagen bliver nu overgivet til Havarikommissionen, der skal undersøge, hvad der reelt er årsagen til, at det lille sportsfly ikke kunne holde sig på vingerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.