Alle uden for livsfare efter forgiftning ved norsk bunkerfest

25 personer er på hospitalet efter kulilteforgiftning ved bunkerfest i Oslo - seks blev alvorligt skadet.

Et apparat, som har skaffet strøm til festen, kan have udviklet kulilte i rummet, som har en relativt snæver indgang, lyder mulig forklaring på forgiftning ifølge norske medier.

Et apparat, som har skaffet strøm til festen, kan have udviklet kulilte i rummet, som har en relativt snæver indgang, lyder mulig forklaring på forgiftning ifølge norske medier.

OSLO:Seks personer blev alvorligt skadet i Oslo efter en formodet kulilteforgiftning under en fest i en bunker natten til søndag. Søndag formiddag meldes alle uden for livsfare

I alt 25 blev indlagt efter forgiftningen, som skete ved en fest med op til 200 personer i et rum, som både omtales som en bunker og en grotte. Stedet ligger i Oslo-bydelen St. Hanshaugen.

Ifølge netavisen VG er der tale om et sløjfet beskyttelsesrum.

- De er nu alle i bedring, heldigvis. Vi kan sige, at de er uden for livsfare, siger overlæge Fridtjof Heyerdahl ved CBRNE-centeret ved Oslo universitetssygehus til Aftenposten.

Ifølge nyhedsbureauet NTB mener politiet, at et apparat, som blev brugt til at skaffe strøm til festen, kan have udviklet kulilte.

Det er en gasart, som hverken kan lugtes eller ses. Det kan have reduceret iltindholdet i rummet, oplyser brandvæsnets indsatsleder til VG.

Redningsaktionen blev sat i gang, efter at politiet tilfældigvis stødte på flere unge, som var omtågede.

- Syv yngre personer blev fundet bevidstløse af en patrulje klokken 03.46 efter en fest i en bunker, oplyser indsatsleder André Kråkenes for Oslos politidistrikt til NTB.

Herefter begyndte der ifølge VG at komme flere mennesker ud fra rummet, og da flere havde det dårligt, rykkede redningsmandskab ud til stedet. Et større område blev spærret af.

To af de personer, der er bragt på hospitalet, er ifølge mediet politibetjente, som blev udsat for kulilte, da de hjalp festdeltagere ud af grotten.

Tidligere blev det anslået, at op til 80 personer kan have befundet sig i bunkeren, men det tal har politiet ifølge NTB opjusteret til 200 søndag morgen.

De unge har ifølge politiet ulovligt skaffet sig adgang til den aflåste bunker.

- Der er en indgang, som er brudt op. Man er nødt til at klatre lidt for at komme derhen, siger André Kråkenes til nyhedsbureauet.

Kulilte har den effekt, at den fortrænger ilten fra hæmoglobin i blodet, hvorved der kan opstå livstruende skader på blandt andet hjerne og hjerte.

Lokalet, hvor forgiftningen er sket, har ifølge VG en indgang på én gange én meter og er cirka 70 meter dybt.

Brandvæsnet målte ifølge NTB iltniveauet til 16 procent i bunkeren efter evakueringen. Kombineret med høje kulilteniveauer kan det være farligt. Normalt er iltniveauet i tør luft 21 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.