Ishockey

Fem VM-danskere er på pinebænken før åbningsbrag

Landstræner Jan Karlsson har foreløbig kun skrevet 21 spillere ind i den danske trup til VM-premieren.

Erfarne Morten Poulsen er af de fem spillere, der formentlig ikke kommer i aktion fredag aften. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Erfarne Morten Poulsen er af de fem spillere, der formentlig ikke kommer i aktion fredag aften. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

En håndfuld spillere på det danske ishockeylandshold må regne med at skulle se fredagens VM-åbningskamp mod Tyskland fra tribunerne i Boxen.

Det danske trænerteam med Jan Karlsson i spidsen har nemlig kun skrevet 21 spillere ind i VM, og det betyder, at fem spillere i udgangspunktet ikke kommer i aktion i første kamp.

Det drejer sig om forwards som Morten Poulsen, Nicolai Meyer og Patrick Bjorkstrand, målmandstalentet George Sørensen, samt backen Matias Lassen.

Der skal tages det forbehold, at man kan skrive nye spillere ind i truppen frem til to timer før hver kamp.

Hvert land må i alt benytte 25 spillere ved VM, så det er langt fra udelukket, at der på et tidspunkt kan blive spilletid til nogle af de fem overskydende spillere i den danske trup.

Der er også plads til yderligere forstærkning fra Nordamerika, hvis nogle af de tilbageværende NHL-danskere ryger ud af slutspillet.

Den foreløbige danske trup til åbningskampen:

Målmænd: Frederik Andersen og Sebastian Dahm.

Backs: Daniel Nielsen, Stefan Lassen, Oliver Lauridsen, Emil Kristensen, Philip Larsen, Jesper Jensen Aabo og Nicholas B. Jensen.

Forwards: Frederik Storm, Mads Christensen, Nicklas Jensen, Oliver Bjorkstrand, Morten Madsen, Julian Jakobsen, Jesper Jensen, Nichlas Hardt, Mathias Bau, Frans Nielsen, Patrick Russell og Peter Regin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst