Femte mand anholdt for hjemmerøveri af våben i Skals

Politiet mener at have fanget samtlige gerningsmænd bag groft hjemmerøveri, hvor røverne tog våben.

21. juli 2015 10:23 - Opdateret 21. juli 2015 10:23

Lokalpolitiet i Viborg mener nu at have opklaret et groft hjemmerøveri begået 28. maj i Skals. Det sker, efter at man har anholdt en 20-årig mand og sigtet ham i sagen.

I forvejen sidder en 15-årig dreng og tre mænd mellem 19 og 21 år fængslet i sagen.

- Der skulle have været fem personer om at begå det, og nu har vi så anholdt den femte. Dermed skulle der ikke være flere på fri fod, fortæller kriminalassistent Jens Monberg fra lokalpolitiet i Viborg til Ritzau.

Ved røveriet trængte røvere ind til en 62-årig mand på Ejstrup Bro i Skals. De slog ham i hovedet med en spade, så han måtte indlægges på hospitalet med en hjerneblødning, som han fortsat har mén af.

Ved røveriet tog gerningsmændene to jagtgeværer og en riffel med tilhørende ammunition samt mandens pung.

Tre af de sigtede blev anholdt og fængslet cirka fire uger efter det grove røveri. I sidste uge blev den fjerde mand anholdt, og nu har politiet så også fanget den sidste af de formodede røvere, som var på fri fod.

Sigtelsen mod de fem unge handler om et egentligt hjemmerøveri, hvor en borger opsøges på sin bopæl af personer, som vedkommende ikke kender i forvejen. Som udgangspunkt er straffen i sager om hjemmerøveri fængsel i fem år.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...