Fenerbahce nægter at spille: Tyrkisk liga suspenderet

Tyrkiets bedste fodboldrække er suspenderet i en uge efter lørdagens skyderi mod Fenerbahces spillerbus.

Fenerbahce nægter at spille fodboldkampe, før lørdagens skudangreb mod klubbens spillerbus er opklaret. Det meddeler ledelsen i den tyrkiske fodboldklub mandag eftermiddag.

- Vi har ingen intentioner om at spille, før denne episode er helt opklaret, siger Fenerbahce-bossen Deniz Tolga Aytore ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kort efter Fenerbahce-beskeden oplyste det tyrkiske fodboldforbund, som havde afholdt et møde med den tyrkiske sportsminister, at alle kampe i den bedste tyrkiske række er suspenderet i en uge.

Det sker på grund af det skudangreb, som Fenerbahces spillerbus var udsat for lørdag, hvor en chauffør kom til skade i ansigtet.

- Disse kampe giver ingen mening mere. Intet mesterskab, ingen sejr er mere vigtig end menneskeliv.

- Vi vil aldrig glemme, hvad der skete. Det var et attentatforsøg mod Fenerbahce, det var terrorisme, siger Deniz Tolga Aytore.

Chefanklageren i Trabzon oplyste mandag, at en person identificeret som M.D., som angiveligt har fremsat trusler over internettet, er blevet tilbageholdt i sagen.

Fenerbahce-spillerne var på vej til at blive fragtet hjem fra Rize til Istanbul efter 5-1-sejren i en udekamp mod Rizespor i det nordøstlige Tyrkiet, da angrebet fandt sted.

På vej til lufthavnen i Trabzon, hvorfra holdet skulle flyve hjem til Istanbul, blev Fenerbahces spillerbus beskudt.

Avisen Hürriyet skrev, at ukendte gerningsmænd åbnede ild mod bussens frontrude, og på avisens hjemmeside kunne man se billeder af vinduet med store skudhuller.

Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, der selv er tilhænger af netop Fenerbahce, har anmodet om, at der bliver indledt en grundig efterforskning af episoden.

Ingen af spillerne fra Fenerbahce kom noget til ved hændelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.