Fenerbahce slog Benfica i træværksdrama

Fenerbahce ramte træværket fire gange, da tyrkerne slog Benfica med 1-0 på hjemmebane i Europa League.

Fenerbahce slog Benfica i træværksdrama

Overliggeren og stolperne stod flere gange i vejen for Fenerbahce, der alligevel sikrede sig en 1-0-sejr i Istanbul over Benfica i den første semifinale i Europa League.

Egemen Korkmaz blev matchvinder med en scoring 20 minutter før slutfløjt.

De tyrkiske værter startede bedst og fik også skabt en række store chancer, der med lidt held kunne have givet en føring.

Efter godt et kvarter brændte det for alvor på i Benficas forsvar, da Moussa Sow fik headet et indlæg fra Dirk Kuyt på overliggeren.

Fenerbahce fortsatte med at presse på, og umiddelbart før pausen fik Gökhan Gönul tilkæmpet sig et straffespark. Desværre for hjemmeholdet så sparkede en tydelig nervøs Cristian fladt på ydersiden af stolpen.

Minsandten om ikke Dirk Kuyt ramte træværket en tredje gang for Fenerbahce i begyndelsen af anden halvleg, da hollænderen fik drejet rundt om sig selv og sendt bolden forbi gæsternes keeper. Artur fik dog kontrol over bolden, efter at den havde været en tur inde på stolpen.

Benfica ville også lege med, og midt i det tyrkiske pres fik Nicolas Gaitan fra kanten af straffesparksfeltet sendt bolden op på overliggeren.

Efter de mange lige-ved-og-næsten-forsøg, så bragte Fenerbahce sig fortjent foran 20 minutter før slutfløjt. Bolden måtte dog endnu en gang en tur på stolpen på vej over målstregen.

Et hjørnespark blev headet over mod bageste stolpe, hvor Egemen Korkmaz mellem venner og fjender hoppede højest og via træværket fik headet tyrkerne foran med 1-0.

De to mandskaber mødes i returkampen i Portugal om en uge. Finalen i Europa League spilles den 15. maj i Amsterdam.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.