Feriecenter vil fjerne omstridte høfder

Skallerup Seaside Resort er nu parat til at fjerne de høfder, som beskyldes for at sætte turbo på kysterosionen nord for feriecentret

På billedet kan man se, at kysten skrumper mere nord for høfderne ved Skallerup Seaside Resort.Luftfoto: Hans Hunderup

På billedet kan man se, at kysten skrumper mere nord for høfderne ved Skallerup Seaside Resort.Luftfoto: Hans Hunderup

SKALLERUP:Skallerup Seaside Resort er nu indstillet på at fjerne de omstridte høfder ud for feriecenteret. Det oplyser direktør Niels Bro efter et møde med Kystdirektoratet onsdag.

- Vi har en målsætning om at få dem fjernet i samarbejde med Kystdirektoratet. Vi forhandler lige nu om en række punkter, som vi ønsker afklaret. Blandt andet vil vi gerne genbruge stenene fra høfderne i en ny klitfodssikring, forklarer Niels Bro fra Skallerup Seaside Resort.

Høfderne blev anlagt i midten af firserne for at beskytte et rensningsanlæg, som feriecenteret havde tæt på stranden. Men da rensningsanlægget blev fjernet i 1999, blev høfderne liggende.

Hjørring Kommune og sommerhusejerne har tidligere forgæves forsøgt at få dem fjernet, fordi flere rapporter peger på, at høfderne forstærker kysterosionen på læsiden.

Sommerhusejerne ved Nørlev har for nylig fået lov til at kystsikre med sten ved klitfoden og sand, men det er økonomisk urealistisk for sommerhusejerne, hvis ikke de kan finde en helhedsløsning med feriecenteret. Derfor vækker udmeldingen fra Skallerup glæde i Nørlev.

- Det er jeg meget glad for. Skallerup Klit er meget vigtig for projektet. Ved at fjerne høfderne fører vi udviklingen tilbage til tiden før 1985, hvilket har stor betydning for de sandmængder vi skal sandfodre med, siger talsmand for sommerhusejerne i Nørlev, Christian Hartmann.

- Vi vil det samme nu, men det er klart, at det fjernelsen af høfderne afhænger af, om kystsikringen i Nørlev bliver til noget, påpeger Niels Bro.

Sommerhusejerne og feriecenteret mødes næste weekend for at finde en fælles løsning om kystsikring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.