Feriehotel vil også være egnens hotel AMBITIONER: Tranum Klit Feriehotel skal have helårsåbent og samle gæster fra nær og fjern

TRANUM STRAND: Tranum Klit Feriehotel ligger i enestående smuk vesterhavsnatur. Kun en halv snes minutter fra alfarvej venter en storslået oplevelse i form af klitlandskab, hav og strand. Nu skal strandhotellet gøres til en langt større attraktion - med helårsåbent og masser af gæster. Den nye bestyrer i hotellets restaurant, Esben Smith Daarbak, er sammen med hotellets ejer, Rene Hersland, klar med en satsning, der skal give Brovst Kommunes eneste vestkysthotel det løft, det endnu aldrig har fået. Også egnens hotel Ambitionen er også at gøre Tranum Klit Feriehotel til egnens hotel med daglige gæster i restauranten, selskaber, forretningsfolk, kursusophold for sportsfolk og andre grupper, weekendophold og meget større udlejning af de 50 ferielejligheden uden for sæsonen. Satsningen på at blive egnens hotel skal også ses i sammenhæng med, at Brovst nu ikke har hotel mere, efter at det er revet ned for at give plads for supermarked og lejligheder. Her ligger ifølge restaurationschefen store muligheder både i form af spisende og overnattende gæster. Slagtilbud trækker Esben Smith Daarbak tiltrådte som bestyrer til sankthans, og på de tre måneder har han med sine slagtilbud erfaret, at det er muligt at trække kunder til restauranten. Især til onsdagsmenuen (tre retter for 85 kr.) og sildebord søndag (til 49 kr.) har der været stort rykind. Der har faktisk været så mange gæster som aldrig før. - Den første betingelse for at få en restaurationsvirksomhed til at gå godt er, at man får folk inden for, siger Esben Smith Daarbak. Så får de mulighed for at smage på vore varer, og de ser, hvad vi kan. Hvis de er tilfredse, så begynder de at snakke om det, og så følger der normalt andre bestillinger efter. Gæsterne kommer igen, deres venner kommer herud, eller de bestiller måske en fest. At holde en fest er en stor beslutning, som man måske sparer sammen til, og derfor er det vigtigt, at man kender det sted, man holder festen og føler sig sikker på, at det bliver godt. Priserne skal passe Esben Smith Daarbak er meget bevidst om, at priserne skal passe til egnens befolkning, og at der skal være noget for enhver pengepung og smag. - Det nytter ikke noget at have et niveau, som ingen har lyst eller råd til at betale, siger restauratøren. Derfor spænder vort menukort så bredt, at alle kan være med. - Hvis et par har lyst til at tage ud at spise en hverdagsaften, kan de få dansk bøf med hvide kartofler, bløde løg, skysovs og rødbeder for 58 kr., mexikansk pandekage med salsa, spansk olivensalat og creme fraiche for 49 kr., eller stegt flæsk med hvide kartofler, persillesovs og rødbeder for 79 kr. - I den anden ende tilbyder vi en fem retters fransk eller australsk menu for 264 kr. - Overnatning kan vi også tilbyde til rimelige priser. F.eks. fire personer i en lejlighed for 600 kr. for en nat. Også gæster i snestorm - Vi har en stor kapacitet, som vi håber at få udnyttet på helårsbasis, tilføjer Esben Smith Daarbak. Vi har restaurant med 180 pladser fordelt på flere lokaler, og vi har gildesal, hvor der kan være op til 180. Desuden har vi 50 ferielejligheder og svømmepøl. Lejligheder og restaurant er renoveret de seneste år. Det ældste inventar er fem år. - Vi lægger vægt på kvalitet og højt serviceniveau hele vejen igennem, understreger restaurationschefen. Vi vil f.eks. kun købe varer ude, hvis vi ikke selv kan lave det bedre. Det er nødvendigt med et højt niveau og tilfredse kunder, hvis det skal lykkes at blive et hotel, hvor der sker noget hver dag året rundt. Selv i snestorm skal vi have gæster, som nyder hotellet og ilden i pejsen samt naturen og byerne tæt ved.