EMNER

Ferien blev ødelagt

Lugtplagede naboer er frustrerede over biogasstank

Krogenskær har gjort livet surt for mange borgere denne sommer. Arkivfoto: Kurt Bering

Krogenskær har gjort livet surt for mange borgere denne sommer. Arkivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV:- Møgalarm, møgalarm! Luk alle vinduer, lød det fredag formiddag på Facebooksiden ”Luk biogasanlægget i Brønderslev” fra en af naboerne til biogasanlægget Krogenskær i Brønderslev.

Facebooksiden er blevet oversvømmet af vrede og frustrerede kommentarer fra lugtplagede beboere i snart en måneds tid.

- Vi har ikke rigtig haft nogen glæde af sommerferien i år. Det stinker dagligt. Det er især om aftenen og natten og i de tidlige morgentimer, men nogle gange også midt på dagen, siger Mathilde Nissen Friis, der har boet i Brønderslev hele sit 21-årige liv.

Stanken er så slem, at mange borgere i Brønderslev klager over, at de ikke kan sove om natten, endsige opholde sig i haven.

Klagerne strømmer ind på teknisk forvaltning. Brønderslev Kommunes mand på sagen, Erik Rydborg, modtog seks klager alene i løbet af torsdag.

Han og en kollega var på tilsyn på Krogenskær onsdag, hvor hele anlægget blev gennemgået sammen med Krogenskærs rådgiver, Dansk Biogasrådgivning.

- Vi kunne ikke finde noget, der tyder på at der sker gasudslip i øjeblikket. Der var heller ikke registreret nogen tryktab i systemet. Det eneste jeg kan sige lige nu, er, at på tilsynstidspunktet var der kun lugt fra en tank med afgasset biomasse, fortæller Erik Rydborg.

Han tror stadig på, at det vil lykkes Krogenskær at løse lugtproblemerne.

- Det har jeg sagt flere gange, og jeg ved godt det kommer til at klinge hult, men jeg tror stadig på projektet, specielt fordi der er så meget fokus på det fra rådgivernes side, siger Erik Rydborg.

I den kommende tid bygges der en ny overdækket aflæssehal, som efter planen skal stå færdig senest i midten af september. Desuden skulle et nyt biofilter gerne være i drift i løbet af seks-otte uger.

Formanden for miljø- og teknikudvalget, Karsten Frederiksen (K), har indbudt forvaltningen og ejerne af Krogenskær til - endnu - et møde om lugtproblemerne mandag eftermiddag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst