Turisme

Ferien i Grækenland bliver billigere

Landet har brug for turister.

Kirken Ag. Anargiri i Skala på Agistri er som taget ud af et godt sælgende postkort fra Grækenland. Og for mange turister et symbol på uforstyrret ø-ferie.

Kirken Ag. Anargiri i Skala på Agistri er som taget ud af et godt sælgende postkort fra Grækenland. Og for mange turister et symbol på uforstyrret ø-ferie.

Danske turister skal næppe gøre sig forhåbninger om billigere Grækenlandsrejser hos rejsebureauerne i år, selv om Grækenlands økonomi hænger i laser. Men derfor kan årets ferien i Grækenland alligevel godt blive mindre belastende for rejsebudgettet. Sådan lyder vurderingen fra salgsdirektør hos Star Tour Stig Elling. - Vores kontrakter med hotellerne for den kommende sommer er lavet for lang tid siden, forklarer han. Bliver billigere at spise på restaurant - Men med landets økonomiske situation har de formentligt mere end nogen sinde brug for turister. Derfor vil konkurrencen på for eksempel restauranter sandsynligvis medføre lavere priser allerede den kommende sommer. Stig Elling vil dog ikke afvise, at også rejsebureauernes rejser til Grækenland, der er danskernes foretrukne turistmål, vil falde i pris som følge af pressede og turisthungrende hoteller. Det sker bare ikke i år. I stedet sætter Stig Elling sin lid til, at den græske krise vil gøre græske hotelejere mere forhandlingsvillige i forhold til sommeren 2011. - Jeg håber da, at det kan få en effekt på sommeren næste år. Måske bliver de så sultne, at vi kan forhandle priserne længere ned, siger han./ritzau/