Danmark

Ferier i udlandet koster danskerne dyrt

Tager vi på ferie i udlandet, skeler vi ikke så meget til pengepungen. Herhjemme kører ferien på lavbudget.

Ferier i udlandet koster danskerne dyrt

Er der hul i budgettet, kan en ferie i Danmark være en løsning. For vi bruger væsentlig færre penge, når vi holder sommerferien inden for landets grænser, end vi gør i udlandet.

Skal vi derimod ud at rejse, planlægger hver dansker at bruge omkring 18.000 kroner. Mens en ferie i Danmark kan holdes for knap 6500 kroner, viser en undersøgelse for hoteleksperten Hotels.com.

Og det er ikke fordi, vi bruger længere tid i udlandet end i Danmark.

Ferien herhjemme ventes i snit at vare 13,3 dage, mens den er en lille halv dag længere, hvis ferien kræver, at passet ligger i tasken, og kronerne er byttet ud med en anden møntsort end den danske.

- En ferie i udlandet er ofte dyrere end en ferie i hjemlandet, fordi eksempelvis transportudgifterne er større, når man skal rejse langt, siger Yvonne Bonanati fra Hotels.com og fortsætter:

- Derudover forledes man måske også nemmere til at shoppe souvenirs og andre forbrugsgoder, når man er i et nyt og spændende land, hvor priser og mulighederne er nogle andre, siger hun i en kommentar til undersøgelsen.

En feriedag i Danmark koster i snit 487 kroner, mens vi bruger 1325 kroner pr. dag i udlandet. Men det er ikke kun på shopping, is og middage, vi bruger det større beløb:

- Fly og hotel gør indhug i feriebudgettet. Mens nogle af dem, der holder ferien i Danmark, kører i egen bil og måske bor hos venner og familie eller i sommerhus, siger Yvonne Bonanati.

Undersøgelsen er baseret på 1193 danskere. Og den viser, at omkring 40 procent af danskerne holder sommerferien i Danmark, mens 57 procent holder den i udlandet.

/ritzau/