Skolevæsen

Ferievirus florerer

Fredag i sidste uge fik folkeskole- og ungdomsuddannelserne juleferie, og allerede mandag kunne det mærkes på julehandlen i det dybfrosne og julepyntede handelsdistrikt i Thisted.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Butiksbestyrer blain. Sophie Blain er godt tilfreds med årets julehandel, og i Only har de også kunne mærke, at klokken har ringet ud til ferietid.Foto: Christian Granhøj Skouboe

Mandag var himlen blå med enkelte hvide pletter. Termometeret var frosset fast et godt stykke under frysepunktet, men det afskrækkede ikke juleindkøberne, der pilede ind og ud af de mange butikker i Thisted. Gennemsnitsalderen i midtbyen var lavere, end den er til daglig. I fredags slap folkeskolerne og ungdomsuddannelserne deres elever fri, og de frigivne var ikke sene til at bytte afleverings-stress ud med en afslappende soldetur. - Vi skal hygge, slappe af og shoppe, siger Camilla Nielsen. Til dagligt slår hun sine folder på Thisted Gymnasium, men nu er det ferietid, og derfor har hun og søsteren Cecilie indtaget J.P. Jacobsen Center, hvor de skal have købt de sidste julegaver. - Vi er ved at have det hele, men mangler stadigvæk nogle få, fortæller Cecilie Nielsen, der er elev på Bedsted Skole, inden søstrene forsvinder bag den nærmeste festligt pyntede butiksrude. Handelsliv mærker forskel Blandt reoler og biografier i Bog & Ide forsøger Bente og Laura Kristensen at få afgjort, hvad der skal købes til hvem. Laura fik ferie fra folkeskolen i fredags, og den varer indtil 3. januar. Hun skal bruge den på forskellige ting, men julen skal markeres. - Ferien kan da ikke blive for lang, slår Laura Kristensen fast. Det er ikke kun de ferieramte, der er tilfredse med skolernes juleferie. Hos Only Thisted er der også tilfredshed, butikken har allerede haft besøg af mange unge frøkener, der var på gavejagt - enten til deres familie eller dem selv. - Man kan helt bestemt mærke, at skolerne har fået ferie. Især i dag har vi haft besøg af rigtig mange unge piger, der skulle købe julegaver, fortæller butiksbestyrer Sophie Blain.