Fernando Alonso haler ind på Vettel i VM-kamp

Kimi Räikkönen vandt i Abu Dhabi, mens Fernando Alonso halede ind på Sebastian Vettel i VM-kampen.

Fernando Alonso haler ind på Vettel i VM-kamp

Den finske Formel 1-kører Kimi Räikkönen vandt søndag Abu Dhabis grand prix, men Lotus-stjernens sejr var ikke det, der var mest i fokus.

I sæsonens tredjesidste grand prix var alle øjne rettet mod de to verdensmester-kandidater, Sebastian Vettel og Fernando Alonso.

Sidstnævnte klarede sig bedst i Abu Dhabi af de to kørere, da Ferrari-køreren, der har vundet VM-titlen to gange i karrieren, blev nummer to.

Dermed halede han ind på Vettel, verdensmesteren de seneste to sæsoner. Red Bull-stjernen blev nummer tre, men det var faktisk et ret flot resultat, eftersom tyskeren indledte løbet bagest i feltet - altså som nummer 24.

I VM-kampen er Vettel nu kun 10 point foran Alonso. En grand prix-sejr giver 25 point, mens en andenplads giver 18 point, så der er lagt op til dramatik i de sidste to løb.

Vettel kørte tredjebedste tid i lørdagens kvalifikation, men efterfølgende blev han degraderet til sidstepladsen og skulle starte i pitten, fordi han sluttede kvalifikationen med for lidt benzin i tanken.

Lewis Hamilton udgik med mekaniske problemer i Abu Dhabi efter at have ført de første 20 omgange. Det er anden gang i de seneste fem løb, at McLaren-køreren på grund af mekaniske problemer udgår efter at have ført. Det skete senest i september i Singapore.

Løbet var også præget af et voldsomt sammenstød mellem Mercedes-køreren Nico Rosberg og Navain Karthikeyan fra Hispania.

Tyske Rosbergs bil bragede op i enden af inderens racer. Derefter tog Rosbergs Mercedes en flyvetur over Karthikeyan og smadrede ind i barrieren. Begge kørere udgik selvsagt af løbet, men heldigvis kom ingen af dem til skade.

Det næste grand prix er det amerikanske om to uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.