Fernando Alonso skal undersøges yderligere efter uheld

Formel 1-stjernen fra McLaren skal undersøges yderligere mandag, inden det besluttes, om han udskrives.

Fernando Alonso, i fredags i Montmelo ved Barcelona. Foto: Manu Fernandez/AP/POLFOTO

Fernando Alonso, i fredags i Montmelo ved Barcelona. Foto: Manu Fernandez/AP/POLFOTO

Den spanske Formel 1-stjerne Fernando Alonso, som har skubbet Kevin Magnussen ud af et fast sæde hos McLaren, står over for yderligere undersøgelser på hospitalet i Barcelona efter sit uheld under en testkørsel søndag.

BBC skriver, at den dobbelte verdensmester er på intensivafdelingen, hvilket er ganske normalt efter et uheld med høj fart.

Allerede søndag meldte McLaren ud, at den 33-årige spanier ikke var kommet slemt til skade, og ifølge BBC kan Alonso tale uden problemer.

Spørgsmålet er, hvornår Alonso udskrives, og om han får grønt lys til at køre den sidste test før sæsonstarten ved det australske grandprix i Melbourne 15. marts.

Barcelona er igen vært for testen, som finder sted fra 26. februar til 1. marts. Efter planen skal Alonso teste to dage, mens Jenson Button skal teste de to andre dage.

Hvis Alonso ikke kan være med i den sidste test, kan det betyde, at reserven Kevin Magnussen skal i aktion for McLaren i Barcelona.

Mandag formiddag meddeler Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, at den danske lejr endnu ikke har hørt fra McLaren i den forbindelse.

Manageren fortæller desuden, at der endnu ikke er kommet en afklaring på Magnussens 2015-planer. Han er fortsat uden en løbsserie.

McLaren oplyser til Ritzau, at teamet endnu ikke har besluttet, om Kevin Magnussen skal til Barcelona og testkøre dér i stedet for Alonso.

For McLaren er testen i Barcelona yderst vigtig. Teamet, der i vinterpausen har skiftet Mercedes ud med Honda som motorleverandør, har i de hidtidige vintertest haft et hav af problemer og haltet en del efter konkurrenterne.

Søndag havde Alonso gennemført 20 omgange, da han kørte ind i en væg i høj fart. Efterfølgende blev testkørslen afbrudt før tid.

McLaren havde gennem hele søndagen problemer med at få motoren til at fungere. Alonsos uheld skyldes ifølge teamet sandsynligvis en uforudsigelig vind, der også voldte andre kørere problemer.

Alonso er skiftet til McLaren fra Ferrari og har overtaget sædet fra Magnussen, der kørte 2014-sæsonen for det britiske team.

Mod slutningen af sidste år tabte Magnussen den interne kamp om at beholde sædet til Jenson Button.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.