Fest for ny skoleledelse i Haubro

Reception for nye forstandere fredag og i søndag hejses flagene igen på Himmerlands Ungdomsskole. Da møder 163 elever ind til nyt skoleår

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Skolens formand Erik Grove Poulsen, Haubro, (th) hilste på receptionsgæsterne Mona og Niels Erik Jensen, Haubro.

HAUBRO:Dannebrog var til tops på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro i går. Og vil være det igen i morgen. Fredag markerede skolen, at den har fået ny ledelse og i morgen møder 163 elever til nyt skoleår. Men mens receptionen for skolens to nye forstandere fredag foregik med sol på en blå himmel, så tilsiger vejrudsigten for søndag masser af regn - måske en snert symbolsk. Det er nemlig lidt mørke skyer, der for tiden trækker op over landets ungdoms- og efterskoler - også den i Haubro. Her oplever man nemlig det særsyn, at der er ledige pladser. Omend kun et par stykker, men der er en mangeårig tradition for så stor søgning til skolen i Haubro, at man har opereret med ventelister. Ingen grund til at "hyle" - Vi er jo ikke anderledes stillet end så mange andre efterskoler, der oplever mindre tilgang af elever, hvilket formentlig skyldes finanskrisen. Der er givet forældre, som på grund af den for tiden ikke synes, at de vil bruge penge til deres barns ophold på en efterskole, siger formanden for bestyrelsen for Himmerlands Ungdomsskole i Haubro, Erik Grove Poulsen, Haubro. - Så set i det lys, har vi ingen grund til at "hyle", når vi stort set har samtlige pladser besat, tilføjer formanden. Og den ny forstander, Lone Baadsgaard Jensen, kan supplere: - Skolen er normeret til 165 elever, og vi har tilmeldinger fra 163. Så det betyder, at vi godt vil have lidt flere elever - og gerne drenge af hensyn til kønsfordelingen. Men alt i alt vil jeg betegne tilslutningen til det ny skoleår som tilfredsstillende, fastslår Lone Baadsgaard Jensen. Planlægning Hun har det seneste års tid været konstitueret i stillingen som forstander efter Anna Kolind men er nu udnævnt til forstander. Og det blev fejret ved en reception fredag, hvor det også blev markeret, at Himmerlands Ungdomsskole har fået ny viceforstander, nemlig Karin Nielsen, der har afløst Nikolaj Terp. Mens Lone Baadsgaard Jensen har været tilknyttet skolen i Haubro i en årrække, er den ny viceforstander et helt nyt navn her. Karin Nielsen er 55 år og kommer fra en stilling ved teknisk skole i Aalborg, hvor hun tidligere også har virket på Nordjysk Erhvervsakademi. I første omgang skal Karin Nielsen ikke undervise mentage sig administrative opgaver indenfor økonomi og planlægning. Ansat i 15 år Lone Baadsgaard Jensen, der er 39 år, har været ansat på ungdomsskolen siden 1994, har gennem årene bl. a. undervist fransk, engelsk og dansk samt kreative fag som strikning og drama. Og sidstnævnte er også en af hendes store fritidsinteresser. Lone Baadsgaard Jensen, der stammer fra Østrup, er meget aktiv, når der laves revy på skolen, og de senere år har hun bl. a. deltaget i Gundestrupspillet i Rævemolsen ved Aars, ligesom hun i eftråret medvirkede i forestillingen "The Julekalender i musikhuset Alfa i Aars.