Fest for ny vej

Ø. Brønderslev stod i festens tegn

Familien Sund passer depotet ved Nordjylland rundt. Foto: Tex
Øster Brønderslev 9. juni 2018 18:40

ØSTER BRØNDERSLEV: Lørdag formiddag afspærrede man Elmevej, hovedfærdselsåren gennem Ø. Brønderslev.

Byens foreninger, ØBI, borgerforeningen samt lokale initiativtagere, gjorde klar til at fejre byens nye 2-1- vej og samtidigt rejse penge til byens betrængte Idrætsforening ØBI, der er sat på en voldsom spare-diæt for at få økonomien til at hænge sammen.

Her skal nævnes at ØBI ikke har et underskud på 200.000 kr., som tidligere nævnt her, men at man skal spare 200.000 kr i forhold til tidligere år. Det skyldes blandt andet nedskæring af de kommunale tilskud samt faldende indtægter i foreningen.

Indvielsen af den flagpyntede Elmevej skete med taler, af viceborgmester Karsten Frederiksen (K), der om nogen har været igangsætter af de mange nye projekter i byen samt Jesper Albrechtsen fra foreningslivet i Ø. Brønderslev, efterfølgende klippede de symbolsk en ophængt snor over og vejen var dermed officielt indviet!

Byen bruger resten af dagen til at feste over vejen, men også til at genoplive den gamle tradition med en sommerfest i byen.

Nu var der lige en chance for at stable noget på benene, så ildsjælene i byen fik sat sig sammen og fik hurtigt et stort program sat sammen, bl.a. med sildebord ved middagstid, billige hotdogs og en fuldt udsolgt grisefest i stort telt ved byens gamle sparekasse om aftenen. Grisen er leveret at CL Partyservice.

Der er opvisning af veteranbiler, lokale firmaer viser deres varer frem, masser af kræmmerboder, spisetelte, børnekonkurrencer, musik af forskellige bands dagen igennem osv.

Et af de store tilløbsstykker hos de yngste deltagere, var en ambulance fra Falck i Brønderslev, hvor man kunne få lov at se ind i og som tændte for sirenen og de blå blinklys en gang imellem, det vakte stor respekt hos ungerne.

Man har endda fået et depot tildelt i det store cykelløb Nordjylland Rundt, sponsoreret af den lokale Spar-købmand Jan Jæger, så der er mange cyklister, der også kommer forbi i løbet af dagen, for at få friske forsyninger af frugt og væske.

Depotet blev passet af Mette og Peter Sund fra Brønderslev samt deres to yngste børn Linus og Mathilde, medens deres ældste søn Oliver drønede rundt på cykel et sted ude på den lange rute.

Alt i alt håber arrangørerne at alle disse aktiviteter i sidste ende, skal give et rigtigt godt økonomisk tilskud til ØBI, så foreningen ikke skal spare så voldsomt, som der var lagt op til i første omgang.

Vejen åbnes igen ved 17-18 tiden, hvor grisefesten og efterfølgende dans går i gang. tex

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...