Festen er slut: Nu stiger benzinpriserne

Eksperter forventer prisstigninger på benzin frem mod og efter weekenden

Niels Rytter
Foto: Colourbox (arkiv).
Hele landet 1. september 2015 13:45

HELE LANDET: Det er slut med lave benzinpriser.

Hen over sommeren har landets billister ellers nydt godt af faldende priser på både benzin og diesel, men nu er markante prisstigninger på vej, skriver tv2.dk

Det er især i løbet af de nærmeste dage, at det bliver dyrere at tanke bilen op - frem mod og efter weekenden kan det blive op mod 50 øre dyrere, vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet:

- I øjeblikket er olieprisen steget med 6,4 procent. Det er gået dramatisk op, og prisen er gået 25 procent op siden mandag i sidste uge, hvor oliepriserne gik ned sammen med Kina-panikken, siger Per Hansen til tv2.dk og fortsætter:

- Udover at prisen på råolie er steget, så er dollaren styrket i forhold til sidste uge, og det er med til at gøre råolien endnu dyrere, fordi den bliver dyrere at købe ind. Det er noget, som billisterne kommer til at mærke over de næste tre til fire dage, så hvis tanken er tom, er der således ikke noget at betænke sig og vente på.

Vurderingen bakkes op af senioranalytiker Jens Nærvig Pedersen fra Danske Bank:

- Nu er det gået ret stærkt den seneste uge, hvor prisen på en tønde olie er steget med cirka ti dollar, og det er altså ikke min forventning den stiger ti dollar igen det næste stykke tid. Det skal nogle bedre økonomiske nøgletal på bordet eller nogle nye udmeldinger til, før det sker, siger Jens Nærvig Pedersen til tv2.dk

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...