Nørresundby

Festival for havefolket

Nordjyder inviterer indenfor til årets store haveoplevelse

Blandt de åbne haver er Else Maix`s have i Hammer Bakker. Arkivfoto: Michael Bygballe

Blandt de åbne haver er Else Maix`s have i Hammer Bakker. Arkivfoto: Michael Bygballe

VODSKOV:Haveselskabets Havefestival byder i år på skønne roser og midsommer i haverne. Den sidste uge af juni åbner mere end 300 private haver over hele landet lågen og inviterer indenfor til årets store haveoplevelse.

I løbet af festivalugen har interesserede mulighed for at besøge en lang række haver, som ejes og dyrkes af Haveselskabets medlemmer. Festivalhaverne er private, og mange af dem er normalt ikke åbne for besøgene.
Blandt de åbne haver nord for Limfjorden er Else Maix’s have i Hammer Bakker, Vesterbæk 18, Vodskov. Det er en stor have med vandløb og sø, åkander, lysichitonog og stor samling af hostaer. Der er rhododendronhave med ledsageplanter anlagt i gammel løvskov, en rosenskrænt med mange historiske roser, pergola og buer med klatreroser og klematis og træer med gigantroser.
Der vil være lidt plantesalg, og det er muligt at nyde medbragt kaffe i haven.
Der er også åben have på adressen Ved Klokkerholm, Bredkærsvej 45, Hjallerup. Det er en landbohave med mange forskellige stauder, løg, stenbedsplanter, hostaer, dagliljer og 400 georginer. Der er et bed med springvand og en havepavillon. I forbindelse med de to åbent have-dage vil der være lidt plantesalg.
I Vestbjerg er der åben have hos Eva og Hans Jørgen Gregersen på adressen Vedbendvej 11. Der er tale om en have med bassin, hyggehjørner, granitsøjler med vand, fire terrasser og rosenbed.
Man kan se alle de haver, der er med i havefestivalen, samt på hvilke dage, der er adgang for besøgende, på hjemmesiden www.haven.dk/festival2012.asp

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.