Festival-kollaps koster 900.000 kr.

Godik aps. har accepteret et tab på 900.000 efter Skive Festivals økonomiske kollaps. Det kan bringe festivalen til live igen

Kim Godiksen har opgivet jagten på de 900.000 kroner, hans firma, Godik A/S, har i klemme i forbindelse med Skive Festivals konkurs. Arkivfoto: Kurt Bering

Kim Godiksen har opgivet jagten på de 900.000 kroner, hans firma, Godik A/S, har i klemme i forbindelse med Skive Festivals konkurs. Arkivfoto: Kurt Bering

BROVST:Virksomheden Godik aps., Brovst, der udlejer blandt andet toiletvogne, er hårdt ramt af økonomisk afmatning og det dårlige sommervejr, som har tvunget festivalerne over hele Danmark i knæ.

Særlig tydeligt blev det for få uger siden, da Skive Festival erklærede sig konklurs og tilbød alle kreditorer 10 procent af deres tilgodehavende.
Administrerende direktør, Kim Godiksen, Godik aps. havde svært ved at seat se 900.000 kroner af den én million kroner, han havde til gode, gå op i røg. Derfor valgte han at slæbe festivalen i skifteretten for at få sine penge tilbage.

Men få timer før parterne i denne uge skulle mødes i retten, havde han ændret mening.

- Der er så mange, der bakker op om festivalen: Hele kommunen med foreninger og andre støtter op, og 90 procent af kreditorerne har sagt ja til kun at få 10 procent af pengene, forklarer Kim Godiksen og peger på, at han i over 10 år har samarbejdet med folkene bag festivalen i Skive.
Og selvom 900.000 kroner betyder en del, så betyder gammelt venskab og udsigten til flere års fortsat samarbejde og indtjening endnu mere, lyder beskeden fra skurvognskongen.
Ifølge P4 Midt & Vest mangler organisationen bag Skive Festival kun at få ganske få aftaler på plads, før alle kreditorer har accepteret tilbuddet om at få 10 procent af deres tilgodehavende. Lykkes det, vil Skive Festival være på benene igen næste år.

Kunderne skal selv betale

Men der er generelt svære tider i festivalbranchen og det smitter af hos leverandører som skur- og toiletvognsbranchen.
Derfor arbejder Kim Godiksen med nye kontrakt-modeller.
Til karnevallet i Aalborg i år valgte virksomheden at stille luksustoiletvogne op - vognene var gratis for arrangørerne, til gengæld skulle de toiletbesøgende betale ved kasse 1. Ifølge Kim Godiksen kan kontakt betaling fra de trængende festivalgæster blive den løsning, firmaet vil gribe ud efter for at sikre sig, at man ikke står i samme million-klemme, hvis en festival igen ender i økonomisk kollaps.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.