EMNER

Festival: Mere lys, tak

Lad lysene brænde permanent.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det Hvide Fyr i Skagen lyser på en ny og anderledes måde under lysfestivalen. Hele efterårsferien er der i øvrigt åbent i Det Hvide Fyr, fra 10-17. Vippefyret indgår også i lysfestivalen. Begge fyr er belyst af Philips Lys.Foto: Carl Th. Poulsen

Lysets Land er et flot brand for Toppen af Danmark. Men hvad tænker mon en tysker eller hollænder, der ankommer til et regntungt Østvendsyssel en dag i oktober? At han er kommet til Lysets Land? Næppe. Den berømte turismeforsker Terry Stevens har sagt det meget tydeligt: Lysets Land er et genialt brand. Men et brand er langt fra nok i sig selv. Turister føler sig bondefanget, hvis der ikke er vægt bag de ord, der har fået dem til at besøge os. Når de rejser til Lysets Land forventer de lys. Ikke bare naturligt lys, men menneskeskabt lys brugt på en kreativ og innovativ måde. Hvilket egentlig er fuldt forståeligt. Derfor er der grund til at klappe i hænderne i disse dage, hvor der er lysfestival og internatinal konference med topnavne indenfor lysdesign. Open By Light som begreb er godt set. Og det falder fint i tråd med bestræbelserne på at markedsføre vores dejlige region som "Lysets Land". Lad os håbe, at festivalen med årene vokser til mere end de 10 lysprojekter, der er med i årets version af festivalen. Og lad os samtidig opfordre til, at lys tænkes ind i vores byrum på mere permanent basis. Kunne vores pladser, veje, smukke bygninger (og valutaslagen) ikke gøres til genstande for lyskunst hele året?