Festlig prisfest

Masser af teaterfolk hyldede modtageren Henrik Hartmann

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STERUP:Festligt er det altid, når Håbets Pris uddeles. Men i år var det særligt festligt, idet det er 30 år siden Håbets Pris blev stiftet.

Uddelingen fandt sted på Åsen Teater - Institut for Folkelig Teater i Sterup. Alle blev traditionen tro præsenteret af Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt, og alle skulle drikke hyldebærvin, som er en mangeårig tradition.

Dette års modtager har C:ntact og Henrik Hartmann.

C:ntact er efterhånden blevet et internationalt projekt. Teaterfolkene har været i blandt andet Sydafrika. C:ntact er Betty Nansen Teatrets integrations- og udviklingsafdeling.

I år har C:ntact haft premiere på teaterstykket "Når samfundet knækker", der sætter fokus på den polarisering, der sker i Vesteuropa blandt unge, både socialt og politisk. Der fokuseres på den højredrejning, der sker, mens radikal islamiske er tæt på. Teaterstykket peger også på, at konfrontationerne mellem Danmarks Befolkningsgrupper stiger.

C:ntact skaber med forestillingen dialog om polariseringen blandt unge i Danmark.

Henrik Hartmann fortæller, at C:ntact har eksisteret siden 2004, hvor der er skabt projekter for hundredvis af unge - teaterforestillinger, videoproduktioner, tekstudgivelser og radio-potcasts. C:ntact har udviklet sig til en socialøkonomisk virksomhed.

- Vi løfter sociale problemstillinger, fortæller Henrik Hartmann. Vi har blandt andet gennemført flere sociale indsatser i udsatte boligområder og omkring nytilkomne flygtninge samt produceret en række teaterforestillinger om sociale problemstillinger.

For Henrik Hartmann var det en stor oplevelse at komme til Nordjylland.

- I mine yngre dage kom jeg meget i Skagen, hvor jeg havde mange venner, fortæller Henrik Hartmann.

64-årige Henrik Hartmann har hele sit liv arbejdet med teater. Han begyndte i 1973 som instruktørassistent på det nye Gladsaxe Teater. I 1976-1980 var han regissør på teater. I 1980 gik turen til Det Kongelige Teater som forestillingsleder. I 1992 blev han teaterchef på Betty Nansen Teatret, hvor Peter Langdal var sceneinstruktør. Denne post havde han indtil for halvandet år siden.

Kulturminister Mette Bock (LA) var inviteret, men sendte afbud. Hun sendte dog en hilsen:

- I er i sandhed med til at give mennesker håb om at blive hørt og forstået. I er et godt eksempel på, at kunsten kan løfte mennesker, skriver hun om C:ntact.

Til Institut for Folkelig Teater er der også roser fra kulturministeren:

- Jeg synes, at jeres initiativ til at hylde scenekunsten, der arbejder for at øge det menneskelige håb, er vigtigt, og samarbejdet med en international partner giver helt sikkert arbejdet en ekstra dimension. Hver gang jeg støder på ildsjæle som jer rundt omkring i landet, glæder jeg mig over den energi, der bliver lagt i arbejdet med kulturen.

Lars Olsen: - Vi glæder os meget over, at kulturministeren finder, at arbejdet med Håbets Pris er vigtigt for kulturen i Danmark.

Dronning Margrethe har sendt en hilsen gennem Kabinetsekretariatet: "Hendes Majestæt Dronningen har bedt mig takke for Deres orientering om Håbets Pris".

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.