EMNER

Festligt farvel til Positiv Sameksistens

Over 100 mennesker, danskere såvel som flygtninge, markerede nedlæggelsen af Positiv Sameksistens med en stor fest på Restaurant Orkidée i Dania.

Formanden for Positiv Sameksistens, Elsebet Hesselberg, fik mange rosende ord med på vejen og blev sågar hædret med en egeløvskroning. Privatfoto.

Formanden for Positiv Sameksistens, Elsebet Hesselberg, fik mange rosende ord med på vejen og blev sågar hædret med en egeløvskroning. Privatfoto.

Ud over buffet, sang og musik blev aftenen også fejret med en del taler. Et uddrag fra en af disse taler, som Vibeke Guldberg Madsen holdt, beskriver bedre end noget andet, hvad nedlæggelsen handler om. "At nedlægge noget lyder negativt. Men sådan er det ikke i denne situation. Foreningen nedlægges, fordi det skel, som andre steder i Danmark stadig findes: skellet mellem dem og os, er overvundet. Her i dag i Mariager er der udelukkende tale om os. Foreningens formål var og er at hjælpe vores herboende udlændinge til at føle sig hjemme i samfundet. Det mål er nået i nærsamfundet. Tingene fungerer. Der er skabt netværk, som nu, ved foreningens nedlæggelse, skal stå deres prøve. Ordningen med støtte/kontaktperson har i mange tilfælde udviklet sig til venskaber, som der stadig kan bygges videre på. Flere familier er flyttet fra vores område, fordi de følte, at de havde kræfter til at tage de udfordringer op, som de kunne finde i større byer. Det er en positiv udvikling. Mange mennesker i vores lokalsamfund har deltaget i PS' arbejde og bidraget på mange niveauer. Hver eneste fremstrakt hånd, hver venlig imødekommenhed og hjælpsomhed har skabt det grundlag, som foreningen kunne fungere og blomstre på". Aftenen blev også brugt til at fejre, at Mirsad Zairi fra Assens efter otte år har fået opholdstilladelse i Danmark.