FfI og Cup-koordinator skilles

FfI har afbrudt samarbejdet med Henrik Andersen, Cup No. 1-koordinator

Hans Christensen
Henrik Andersen - færdig som Cup No.1-koordinator i FfI. Arkivfoto: Peter Broen
Frederikshavn 1. september 2017 14:58 - Opdateret 2. september 2017 16:01

FREDERIKSHAVN: FfI Fodbold har pr. 31. august afbrudt samarbejdet med Henrik Andersen som koordinator for Cup No. 1.

Den 54-årige fynbo blev ansat i sommeren 2016 og formåede at vende et stort underskud i 2016, der var tæt på at lukke FfI’s årlige fodboldturnering, til en holdmæssig fremgang fra 130 til 180 hold og et overskud i år, der endnu ikke er gjort op.

Uenige om strategien

Når parterne skilles, skyldes det uenighed om den fremtidige strategi.

- Henrik har gjort et godt stykke arbejde med at udvikle elementer af cuppen, og det har været tydeligt, at udvikling er Henriks spidskompetence. Vi er et sted lige nu, hvor driften og fokus på kerneopgaven er vigtigere end udvikling. Netop forandringen af arbejdsopgaver fra strategiorienterede til hovedsageligt drift har flyttet opgavens karakter væk fra det, Henrik Andersen i sin tid sagde ja til, siger FfI-formand Anders Brandt.

Han understreger, at de ændrede personaleforhold ikke skyldes økonomien i cuppen, som forventes at give overskud.

Skuffet over FfI

Henrik Andersen er skuffet over, at FfI Fodbold ikke er klar til at følge den femårs plan, han har fremlagt for udvikling, ikke bare af Cup No. 1 men af hele sportsturismen i Frederikshavn Kommune.

- Frederikshavn har alle mulighederne for at udvikle sportsturismen. Vi har faciliteterne, vi har kapaciteterne, vi har forskellige cup’s allerede, men skal vi løfte niveauet, skal vi have en strategi for, hvordan vi kommer videre. Jeg har fremlagt mine planer for, hvordan vi kommer videre. Min styrke er ikke at forvalte det bestående men at udvikle og vækste. Det er FfI ikke klar til, og det har jeg fuldt respekt for. Det er frivillige, der er spændt hårdt for med den daglige drift, og det er helt naturligt at de ikke har overskuddet, siger Henrik Andersen.

Vil andre være med?

Han håber, at andre i Frederikshavn Kommune vil være med til at udvikle sportsturismen i kommunen og vil de kommende dage tage kontakt til nogle af de centrale aktører.

- Kommunen har turisme og oplevelse som vækstspor, og kommunen har vist vejen ved at fjerne gebyret på overnatning på skolerne. Men skal vi et skridt videre, skal vi samle kræfterne, og jeg håber, at andre vil bruge mine kompetencer, siger Henrik Andersen.

Tid til selvransagelse

I FfI er det tid til selvransagelse.

- Her og nu har vi ikke mod på andet end at holde næsen i sporet og sikre, at Cup No. 1 fortsætter. Det er vigtigt, at vi ikke flytter os for langt fra det, medlemmerne er med på, og vi er ikke klar til at tage springet til noget større, desværre, siger Anders Brandt Sørensen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...