FGU-institutionen kan få hovedsæde på Mors

Thisted siger nej tak til at huse hovedsædet, som dermed skal placeres på Mors eller i Jammerbugt

Thy Produktionsskole i Sjørring skal indgå i det nye FGU-tilbud i Thisted Kommune. Arkivfoto: Diana Holm

Thy Produktionsskole i Sjørring skal indgå i det nye FGU-tilbud i Thisted Kommune. Arkivfoto: Diana Holm

NORDVESTJYLLAND:Morsø, Thisted, og Jammerbugt lægger i fællesskab billet ind på en af de forberedende grunduddannelse-institutioner (FGU), som fra 2019 skal overtage undervisningen af de unge, der er droppet ud af - eller slet ikke er kommet i gang med - en uddannelse.

Undervisningen skal foregå i alle tre kommuner. Men der skal være én "moderinstitution" med ledelse og administrative funktioner. Og fra Thisted Kommunes side har man valgt at overlade det til de to andre kommuner at byde ind på denne opgave - på trods af, at Thisted både er den største af de tre kommuner, og geografisk er placeret centralt.

- Vi har sagt, at det er fint for os, hvis Morsø og Jammerbugt finder ud af, hvor FGU-institutionen skal ligge. Det er rigtigt, at vi giver afkald på nogle arbejdspladser. Men så får vi måske noget en anden gang, siger Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard (S).

Hun understreger dog, at det til gengæld er "alfa og omega", at FGU-undervisningen kommer til at foregå i alle kommuner, såfremt det lykkes de tre kommuner at få placeret FGU-institutionen i området.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.