Fie Udby fortsætter karrieren efter OL-skuffelse

Efter at have sundet sig over niendepladsen ved OL har 31-årige Fie Udby besluttet at fortsætte med at ro.

Rowing - Women's Single Sculls Quarterfinals Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

Rowing - Women's Single Sculls Quarterfinals Foto: Reuters/Gonzalo Fuentes

Knap to måneder efter en skuffende niendeplads ved OL i Rio for det danske medaljehåb Fie Udby Erichsen har hun besluttet, at hun vil fortsætte med at ro på eliteniveau.

I første omgang fortsætter den 31-årige roer yderligere et år, selv om drømmene også går på OL i Tokyo om fire år. Det siger hun til TV 2 Sport.

- Min beslutning er blevet, at jeg som minimum tager et år mere, men har en vision om, at jeg står i Tokyo og skal kæmpe om den guldmedalje, som jeg lidt føler, jeg er blevet snydt for den her gang, siger hun.

Sportschefen i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen, er glad for, at Fie Udby vil forsøge at tilføje yderligere OL-metal til samlingen, som tæller en sølvmedalje fra legene i London i 2012.

- Hun havde god fart i båden til Rio, og det tror jeg også, hun vil have i Tokyo, hvis hun formår at få det hele til at hænge sammen med familieliv og træning.

- Hvis det lykkedes, så er jeg sikker på, at hun er en medaljekandidat, når vi når Tokyo, han til TV 2 Sport.

Det var en stor fejl i semifinalen, som kostede Fie Udby en plads i OL-finalen i august.

Hun tabte den ene åre, da den røg ud af en såkaldt svirvel, hvor hver åre sidder fastspændt med skruer i båden. Det blev fatalt.

- Det er 20 års arbejde, der går i stykker og bliver tabt på jorden på grund af en rookie-fejl. Det er ikke noget, der skal ske for en rutineret roer som mig.

- Det her er fuldstændig hjerteskærende, at det kan ske. Det er røværgerligt og frustrerende, sagde en meget rørt Fie Udby til Ritzau efter skuffelsen i Rio.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.