Fifa afviser appeller fra Platini og Blatter

Michel Platini og Sepp Blatter får ikke ophævet deres 90 dages suspendering. Det slår Fifa fast.

Sepp Blatter, afgående præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), og præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, har tabt deres appelsag hos Fifa om suspendering.

Begge fodboldbosser blev suspenderet i 90 dage tilbage i oktober af Fifas etiske komité, da Fifa skulle efterforske en mistænkelig pengeoverførsel til Platini i 2011, som Blatter angiveligt har sørget for.

Både Blatter og Platini valgte at appellere afgørelsen fra den etiske komité, men begge appeller er blevet afvist hos Fifas appelinstans, skriver AFP.

Appelinstansen har "fuldstændig afvist" begge appeller, lyder det fra Fifa.

Schweizisk politi er i gang med en omfattende efterforskning af mulig korruption i Fifa, hvor Sepp Blatter er mistænkt for at have været en del af det.

Betalingen til Platini i 2011 lød på ti millioner schweizerfranc, men ingen af parterne har en kontrakt, som dokumenterer det stykke arbejde, franskmanden hævder at have udført for Blatter tilbage omkring årtusindskiftet.

Sepp Blatter går af som præsident for Fifa som følge af den verserende skandale i forbundet ved et ekstraordinært valg i slutningen af februar.

Her meldte Michel Platini sit kandidatur som afløser, inden han blev suspenderet.

Grundet suspenderingen har Fifa ikke kunnet godkende Platini som præsidentkandidat, men skulle han blive frifundet inden valget, kan han endnu nå at få sit navn på stemmesedlen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.