Fifa-bejler: Fodbolden fortjener bedre end Platini

Michel Platini vil være Fifa-præsident, men det er ifølge en anden præsidentbejler al Hussein en dårlig idé.

Mens Dansk Boldspil-Union bifalder, at franske Michel Platini stiller op til det kommende præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa), mener prins Ali bin al Hussein ikke, at franskmanden ville være en god afløser for Sepp Blatter.

- Platini vil ikke være god for Fifa. Fans af fodbold og spillerne selv fortjener bedre. Fifa er rullet ind i en skandale. Vi må stoppe med at gøre, som vi altid gør og droppe aftalerne under bordet, siger al Hussein.

Al Hussein endte med at være den eneste modkandidat til Sepp Blatter ved Fifas præsidentvalg tidligere på sommeren, fordi både Luis Figo og Michael van Praag trak deres kandidaturer tilbage i ugen inden valget.

De mente ikke, at valgkampen gik retfærdigt for sig.

Al Hussein har endnu ikke officielt meddelt, om han igen vil forsøge at blive Fifa-præsident, når der er valg til februar næste år.

Efter Sepp Blatter gik af, var al Hussein hurtigt ude at sige, at han var klar til at overtage præsidentembedet med det samme.

- Jeg mener, at man er nødt til at lytte til de små fodboldforbund også. I de kommende uger vil jeg snakke med dem om, hvad der er bedst for fodbolden, siger al Hussein.

- Det er tydeligt, at Fifa nu har behov for en ny, uafhængig ledelse, uden snore til fortiden, siger han.

Kandidater til Fifas præsidentvalg skal melde sig senest 26. oktober. Valget sker på en ekstraordinær kongres i Zürich 26. februar næste år.

/ritzau/afp

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.