Fifa-boss advarer Qatar: Ingen købehold ved VM

Sepp Blatter mener, at Qatars importerede håndboldlandshold er i modstrid med ånden i landsholdssport.

Fifa-præsident Sepp Blatter har set håndbold-VM i Qatar, og overhovedet for verdensfodbolden kunne ikke lide, hvad han så.

Blatter benytter sin klumme i Fifa Weekly Journal til at advare qatarerne mod at tro, at de ved VM på hjemmebane i 2022 kan købe sig til et fodboldlandshold, som det delvist var tilfældet med det sølvvindende mandskab fra håndbold-VM.

- Landet med 2,2 millioner mennesker står over for en kæmpe udfordring med at skabe et fodboldlandshold til 2022. Men det kan man ikke opnå ved hurtigt at naturalisere spillere, skriver Blatter.

Den mangeårige Fifa-præsident understreger, at reglerne i fodbold er anderledes end i håndboldsporten, hvor spillere har mulighed for at repræsentere flere forskellige landshold i løbet af karrieren.

- Det er imod landsholdenes ånd, siger Blatter.

Qatars håndboldlandshold talte ved VM spillere med rødder i Frankrig, Spanien, Bosnien, Cuba, Serbien og Montenegro - de fleste har tidligere i karrieren spillet landskampe for deres fødeland.

I håndbold kan man skifte landshold efter en landskamppause på tre år, og den regel udnyttede værtsnationen altså med stor sportslig succes.

- At sport bygger sociale broer og bringer kulturer sammen kan ikke blive understreget ofte nok. Men det, der skete ved VM i herrehåndbold i Qatar, grænsede til det absurde, siger Sepp Blatter.

Ifølge Fifas regler kan en fodboldspiller kun spille betydende kampe for én nation i sin karriere.

Desuden skal en spiller eller spillerens forældre være født i landet, for at spilleren kan spille på landsholdet.

Alternativt skal spilleren have boet mindst fem år i landet for at være berettiget til landsholdsfodbold.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden