Fifa-boss: Vi får aldrig stoppet matchfixing

Præsidenten for det internationale fodboldforbund tror ikke på, at fodbolden kan komme svindlerne til livs.

Fifa-boss: Vi får aldrig stoppet matchfixing

Denne uge har budt på flere sager om matchfixing, og nu blander præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, sig i debatten.

- Fodbold er et spil, og i spil er der altid nogen, der snyder. Svindlerne bliver aldrig stoppet, siger Sepp Blatter torsdag.

Han rejser i øjeblikket rundt i Afrika i forbindelse med Africa Cup of Nations, og torsdag forholdt han sig til den omfattende offentliggørelse tidligere på ugen af det europæiske politisamarbejde Europols arbejde omkring hundredvis af mistænkelige fodboldkampe.

Europol-chef Rob Wainwright fortalte, at 425 dommere, spillere og andre aktører er mistænkt for at være involveret i snyderiet, og at man har kig på kampe i mere end 15 lande.

Og selv om Europol fortalte, at politiet nu har afsløret en organiseret kriminel gruppe i Asien, som står bag matchfixingen, er det ifølge Sepp Blatter som regel meget, meget svært at få fat på bagmændene.

- Vi ved, at der er kampe, som er manipuleret, og vi ved også, at det er meget, meget svært at få fat i bagmændene og svindlerne.

- Dette er alvorligt. Hvis kampe er fixet, vil interessen for at se fodbold forsvinde, siger Sepp Blatter.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.