Fifa forventer langvarig kongres

Fifa har indledt sin kongres, som forventes at trække ud. Ny præsident møder først pressen lørdag.

Fifa forventer langvarig kongres - her Sepp Blatter Foto: POLFOTO/AP

Fifa forventer langvarig kongres - her Sepp Blatter Foto: POLFOTO/AP

De seriøse korruptionsanklager mod højtstående medlemmer af det internationale fodboldforbund (Fifa) har gjort, at fredagens kongres i Zürich er blevet højspændt.

Præsidentvalget i den store organisation plejer at være afsluttet tidligt på aftenen, men det forventer Fifa ikke denne gang.

Derfor har man kort før kongressen blev indledt fredag formiddag meddelt, at det traditionelle pressemøde efter kongressen er flyttet til lørdag formiddag.

Ganske enkelt fordi valget risikerer at blive langvarigt. Efter en række andre emner, forventes præsidentvalget at begynde midt på eftermiddagen.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, har ved flere lejligheder opfordret den nuværende Fifa-præsident, Sepp Blatter, til at trække sig, men det vil han ikke.

Den 79-årige schweizer har været Fifa's præsident i 17 år og går efter en femte valgperiode.

Sepp Blatters modkandidat, Jordans prins Ali bin al Hussein, kan regne med støtte fra blandt andre Danmark, og han ser ud til at få øget støtte i timerne op til valget.

Flere af Fifa's verdensomspændende sponsorer har udtrykt bekymring over forbundets image efter de omfattende korruptionsanklager.

De to kandidater kæmper om at vinde flertal blandt i alt 209 stemmer - senest gav bilproducenten Hyundai udtryk for at være "ekstremt bekymret" over anklagerne.

- Som firma, der prioriterer at have de bedste etiske standarder og gennemsigtighed, er Hyundai ekstremt bekymret for de juridiske tiltag mod Fifa-medlemmer, og vi vil fortsætte med at følge situationen meget tæt, lyder det fra Hyundai i en pressemeddelelse.

Andre af de store sponsorer har udtrykt omtrent samme bekymring, mens virksomheden Visa har truet med at genoverveje sit sponsorat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.