Fifa indfører racisme-overvågning i VM-kvalifikationen

Det internationale fodboldforbund Fifa øger nu indsatsen til landskampe for at komme racisme til livs.

Alt for tit stikker racismen sit grimme ansigt frem til fodboldkampe, og selvom der allerede er kampagner i spandevis for at komme af med problemet, så kommer det internationale fodboldforbund (Fifa) nu med endnu et tiltag.

- Som del af det nye overvågningssystem vil specialtrænede anti-diskriminations-kampobservatører blive sendt ud til kampe, der vurderes at have høj risiko, beretter Fifa tirsdag på forbundets hjemmeside.

Tiltaget vil træde i kraft i forbindelse med kvalifikationskampene til VM 2018 og blev præsenteret i London tirsdag.

- Efter hver overvåget kamp vil kampobservatøren aflevere en rapport inden for 24 timer til Fifas disciplinærinstans, som vil analysere informationerne og beslutte, om der skal åbnes disciplinærsager, lyder det videre på hjemmesiden.

Den ivorianske stjernespiller Yaya Toure, som til dagligt tørner ud for Manchester City, er glad for det nye tiltag, som han har ageret konsulent på. Det fortalte han ved præsentationen i London.

- Jeg er meget glad for at se, at Fifa tager problemet meget alvorligt og laver konkrete tiltag for at stoppe en opførsel, der går imod sportens ånd, siger Yaya Toure ifølge AFP.

I 2013 blev han selv udsat for racisme i forbindelse med en kamp mod CSKA Moskva i Champions League.

- Det er virkelig vigtigt at anerkende, hvor stort et problem racisme er generelt i samfundet. Det kan folk godt glemme, siger Manchester City-spilleren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.