Fifa: Klubber skal ikke frigive spillere til OL

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) fastslår, at klubberne ikke tvinges til at frigive spillere til OL.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) bekræfter fredag definitivt, at klubberne ikke er forpligtigede til at frigive spillere til OL i Rio i 2016.

Fifas eksekutivkomité har drøftet emnet på et møde i de seneste dage i schweiziske Zürich, og fredag kom konklusionen.

- Det blev bekræftet på mødet, at klubber ikke vil være forpligtet til at frigive spillere for mændenes olympiske fodboldturnering i Rio 2016, fordi begivenheden ikke er en del af den internationale kampkalender.

- Men Fifa anmoder om støtte fra klubberne, så spillere, som udtages til landsholdene, får mulighed for at blive del af den olympiske oplevelse, meddeler Fifa.

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) tager man beslutningen til efterretning, og der skal nu gang i en dialog for at sikre den bedst mulige løsning næste år.

- Det vigtigste var i første omgang at få en afklaring. For den uvished, om det var os, der bestemte, eller klubberne, gjorde, at det var rigtig svært at komme videre i den dialog, vi har haft i noget tid med Divisionsforeningen.

- Så for os var det vigtigt, at vi nu har fået den afklaring, siger Kim Hallberg, elitechef i DBU.

Fifas beslutning kan få betydning for Danmarks muligheder for at stille med et stærkt hold ved OL-turneringen i Rio.

- Det her er en kompliceret problemstilling, som handler om, at parterne sætter sig ned og finder en løsning, som er bedst for dansk fodbold som helhed.

- Med respekt for klubfodbolden, den europæiske deltagelse, Superligaen og selvfølgelig det OL-hold, man sender af sted.

- På den vis ændrer afgørelsen ikke noget. Det er stadig min forventning og formodning, at det også er det, Divisionsforeningen ønsker, siger Hallberg.

Fifa udsendte i 2012 et cirkulære, der sagde, at klubberne skal frigive spillere til OL. Tidligere i år har Fifa imidlertid ændret reglerne, så det ikke længere er tilfældet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst