Fifa-præsident er lunken over for spansk ligas USA-flirt

Hjemmekampe skal spilles på hjemmebane og ikke i et andet land, siger Fifa-præsident om spanske flytteplaner.

Fifa-præsident Gianni Infantino (til venstre) er ikke begejstret for udsigten til spanske ligakampe på amerikansk jord. Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix

Fifa-præsident Gianni Infantino (til venstre) er ikke begejstret for udsigten til spanske ligakampe på amerikansk jord. Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix

Præsidenten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, er ikke begejstret for den spanske Primera Divisions planer om at afvikle ligakampe på amerikansk jord.

Girona har anmodet om at spille hjemmekampen mod FC Barcelona 26. januar på Hard Rock Stadium i Miami, men Infantino så hellere, at den blev spillet på Estadi Montilivi i Girona.

- Jeg ville foretrække at se en god kamp i MLS (Major League Soccer, USA's bedste fodboldrække, red.) i USA frem for en spansk ligakamp i USA.

- I fodbold er det et generelt princip, at man spiller sine kampe på hjemmebane og ikke i et andet land, siger Fifa-præsidenten.

Han møder modstand fra Javier Tebas, der er præsident for Spaniens bedste fodboldrække.

- Jeg vil minde Fifas præsident om, at der i MLS er tre canadiske hold, og at Toronto er det forsvarende mesterhold, selv om der også findes en professionel liga i Canada, skriver Javier Tebas på Twitter.

I første omgang er det op til fodboldforbundene i Spanien og USA samt Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund) og Concacaf (Det Nord- og Centralamerikanske Fodboldforbund) at godkende udflytningen af ligakampe.

- Fifa kommer også med et syn på sagen, for det kan påvirke fodbolden på verdensplan, siger Gianni Infantino.

Den spanske liga har indgået en aftale med det multinationale medieselskab Relevant. Aftalen indeholder blandt andet en ambition om at spille en spansk ligakamp om året i Nordamerika i de kommende 15 år.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.