Fifa tager Guatemala til nåde efter korruptionssag

Efter en udelukkelse på grund af korruption er Guatemala tilbage som fuldgyldigt medlem af Fifa.

Ritzau
Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har lukket Guatemala ind i varmen igen, efter at landet blev udelukket i efteråret 2016. Foto: Arnd Wiegmann/reuters/arkiv/Reuters
Fodbold 1. juni 2018 10:02

Guatemala er efter lidt over halvandet års udelukkelse igen blevet lukket ind i varmen hos Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Fifa meddeler på sin hjemmeside, at Guatemala er blevet taget til nåde, fordi landets fodboldforbund har ydet et tilfredsstillende arbejde mod korruption.

Fifa krævede i efteråret 2016, at Guatemala skulle arbejde aktivt imod korruption, efter at omfattende svindel med midler var blevet afsløret i fodboldforbundet i Guatemala.

Den tidligere generalsekretær i forbundet Hector Trujillo blev i oktober sidste år idømt otte måneders fængsel ved retten i New York.

I juni sidste år erkendte han sig skyldig i to tilfælde af bedrageri i forbindelse med den store korruptionsskandale i Fifa.

Hector Trujillo blev dømt for i ledtog med flere andre fra fodboldforbundet i Guatemala at have modtaget store pengebeløb i forbindelse med salget af tv-rettigheder til landsholdets VM-kvalifikationskampe.

Trujillo tog sammen med de andre gerningsmænd imod et beløb svarende til 2,5 millioner kroner fra et marketingfirma i Miami, der til gengæld fik rettigheder til Guatemalas kvalifikationskampe til VM i 2018 og 2022.

Fifas udelukkelse af Guatemala fik ingen indflydelse på landets mulighed for at komme med til VM i Rusland, der begynder 14. juni.

Guatemala var blevet slået ud af VM-kvalifikationen, kort tid før landet blev udelukket af Fifa.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...