Fifa-valg: Blatters modkandidater udsat for afpresning

Svindlere bildte Sepp Blatters modkandidater ind, at schweizeren var ved at forberede tilsmudsningskampagne.

To af Sepp Blatters modkandidater til det kommende præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa) er blevet udsat for afpresning.

Jordans prins Ali bin al Hussein og hollandske Michael van Praag, der tidligere på ugen trak sig fra valget 29. maj, bekræfter, at svindlere bosat i Kenya har forsøgt at presse penge ud af dem.

Svindlerne tog kontakt til prins Ali og Michael van Praag og hævdede, at Blatter havde skaffet sig følsomme oplysninger på de to modkandidater.

Mod betaling ville de kenyansk bosatte svindlere udlevere information omkring en "tilsmudsningskampagne" orkestreret af den siddende præsident.

Svindlerne hævdede blandt, at Sepp Blatters datter, Corinne, havde hyret et indisk firma til at lave en overvågningsrapport på prins Ali.

Corinne afviser dog i et interview med Singapore-avisen The New Paper, at det har noget på sig.

- Jeg ved ikke, hvem der står bag det, men det er tydeligt nogen, der forsøger at ødelægge min fars image, siger hun til avisen.

Den unavngivne efterforsker fra det indiske firma slår overfor samme avis fast, at historien er usand.

Allerede i slutningen af august 2014 modtog det hollandske fodboldforbunds formand, Michael van Praag, en e-mail, der fortalte, at Sepp Blatter havde sat folk til at spionere på ham, da schweizeren frygtede, at van Praag ville melde sig som præsidentkandidat.

Hollænderen, der nu er ude af valgkampen, lod sig dog ikke påvirke, da han "ikke havde noget at skjule".

Michael van Praag og portugiseren Luis Figo trak sig torsdag som kandidater til næste uges Fifa-valg, hvor Jordans prins Ali nu er den eneste udfordrer til den mangeårige præsident Sepp Blatter.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.