Fifa-vicepræsident bliver afsat som Concacaf-præsident

Den anholdte Fifa-vicepræsident Jeffrey Webb har mistet sin præsidentpost i forbundet Concacaf.

Arkivfoto af Jeffrey Webb og Sepp Blatter. Foto: Szilard Koszticsak/MTI/POLFOTO/arkiv

Arkivfoto af Jeffrey Webb og Sepp Blatter. Foto: Szilard Koszticsak/MTI/POLFOTO/arkiv

Det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbund (Concacaf) har taget konsekvensen af, at forbundets præsident, Jeffrey Webb, onsdag var en af de anholdte i forbindelse med korruptionsskandalen i det internationale fodboldforbund (Fifa).

Webb er færdig i Concacaf og er i første omgang blevet afsat som præsident. Det skriver forbundet i en pressemeddelelse torsdag.

I stedet er vicepræsidenten Alfredo Hawit foreløbigt blevet rykket op for at varetage præsidentposten.

- Vi er meget skuffede over det, der er sket. Vi føler også, at Concacaf som organisation er blevet bedraget i denne sag. Vi forsøger at opretholde vores gode arbejde og ser frem, siger Hawit.

Han oplyser endvidere, at Concacaf samarbejder med de amerikanske myndigheder om at komme til bunds i sagen. Sidstnævnte har stået for efterforskningen, der onsdag morgen førte til anholdelserne i Zürich i forbindelse med en Fifa-kongres.

I Fifa havde Jeffrey Webb status som en af vicepræsidenterne. Også Concacafs generalsekretær, Enrique Sanz, har fået besked på at forlade sit job.

Fifas præsident, Sepp Blatter, er blevet opfordret til at udsætte fredagens præsidentvalg, men det har schweizeren afvist.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.