Fifa-vicepræsident er åben for omvalg af Qatar-VM

Vicepræsident Jim Boyce anbefaler omafstemning, hvis Qatars korruption bliver bevist i Fifas rapport.

Hvis det kan bevises, at Qatar brugte bestikkelse til at sikre sig VM-værtskabet i 2022, kan VM om otte år blive placeret i et andet land.

Vicepræsident i verdensfodboldforbundet Jim Boyce siger til BBC, at det kan blive udfaldet, hvis Fifas egen rapport når til samme konklusion som avisen Sunday Times, der søndag hævder, at Qatar købte sig til værtskabet med et millionbeløb.

- Hvis rapporten slår fast, at der lå ulovligheder til grund for afstemningsresultatet, så vil jeg, som medlem af eksekutivkomitéen, ikke have noget imod, hvis vi skulle have en ny afstemning, siger Jim Boyce.

Sunday Times' afsløringer lægger sig i forlængelse af den mystik, der siden afstemningen i 2010 har omgivet valget af den lille ørkenstat som vært for fodboldens største begivenhed.

E-mails, banktransaktioner og breve, som avisen har fået adgang til, viser, at en højtstående repræsentant for fodboldforbundet i Qatar uddelte fem millioner dollar eller cirka 27 millioner kroner til fodboldledere inden afstemningen om værtskabet.

Ifølge The Sunday Times stod lobbyarbejdet på mindst et år før afstemningen og blev styret af den nu afsatte Mohamed Bin Hammam.

Anklagerne har været fremme tidligere, men Qatars VM-organisation har konsekvent benægtet, at Bin Hammam udførte lobbyarbejde på dens vegne eller havde en officiel rolle i forsøget på at få VM.

Men dokumenter viser ifølge avisen, at Bin Hamman betalte penge til blandt andet afrikanske fodboldledere.

Fifa har for lang tid siden selv iværksat en undersøgelse af de mange beskyldninger. Den ansvarlige for undersøgelsen, Michael Garcia, skal mandag mødes med repræsentanter for Qatars VM-organisation.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.