Fifa giver advarsel til kroat for hyldest til Ukraine

Den kroatiske målscorer Domagoj Vida hyldede Ukraine efter kvartfinalesejren over Rusland.

Kroatiens Domagoj Vida jubler efter sin scoring i lørdagens straffesparkskonkurrence. Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Kroatiens Domagoj Vida jubler efter sin scoring i lørdagens straffesparkskonkurrence. Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Domagoj Vida indtog en af helterollerne, da Kroatien lørdag aften spillede sig i VM-semifinalen med en sejr over Rusland efter straffesparkskonkurrence.

I et videoklip dedikerede Vida sejren til Ukraine. Da det kan opfattes som et politisk budskab, valgte Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) at undersøge sagen nærmere.

Fifa har dog valgt at lade Vida slippe med en advarsel.

I videoklippet råber Vida "ære til Ukraine", inden den tidligere kroatiske spiller Ognjen Vukojevic tilføjer, "denne sejr er for Dynamo og Ukraine" med henvisning til Dynamo Kiev, som begge spillere har optrådt for.

- Vi kan bekræfte, at Fifas disciplinærkomité har sendt en advarsel til Domagoj Vida på grund af videoen efter VM-kampen mellem Kroatien og Rusland, lyder det i et statement fra Fifa.

Det står ikke klart, om det var hensigten, at videoen skulle publiceres offentligt, eller om det blot var en personlig besked, der senere blev lagt ud på videoportalen YouTube.

Til russiske medier har Vida sagt, at der blot var tale om en spøg.

Vida bragte Kroatien foran 2-1 mod Rusland i den forlængede spilletid i kvartfinalen. Siden scorede han også i straffesparkskonkurrencen.

I semifinalen på onsdag skal Kroatien møde England.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.