Fifas Qatar-rapport er færdig i juli

Efter VM vil Fifa fremlægge en rapport, der afdækker, om der var korruption med i valget af Qatar som VM-vært.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) er snart klar med den rapport, der skal kaste lys over, om der var fusk med i spillet, da Rusland og Qatar fik tildelt VM-slutrunderne i henholdsvis 2018 og 2022.

Fifas chefundersøger, Michael Garcia, siger mandag, at han i næste uge afslutter indsamlingen af oplysninger, mens den endelige rapport vil ligge klar i juli.

- Efter måneders interview af vidner og indhentning af materiale afslutter vi den del af undersøgelsen 9. juni og vil aflevere rapporten omkring seks uger senere, siger Michael Garcia i en erklæring.

Garcias rapport er ventet med spænding, fordi der længe har været rygter om, at især valget af Qatar blev hjulpet på vej af bestikkelse af Fifa-delegerede.

Søndag fremlagde den britiske avis Sunday Times materiale, der ifølge avisen beviser, at en repræsentant for Qatars fodboldforbund betalte fem millioner dollar (27 millioner danske kroner) til udenlandske fodboldledere før afstemningen.

- Rapporten vil tage højde for alle beviser, der kan relatere til budprocessen, inklusiv beviser fra tidligere undersøgelser, lyder det fra Garcia.

Fifa har fået hård kritik for at placere fodbold-VM i ørkenstaten Qatar, der er et land uden særlig fodboldtradition, hvor sommertemperaturerne kan nå op og snuse til 50 grader.

Verdensfodboldforbundets præsident, Sepp Blatter, har tidligere på året indrømmet, at det var en fejl at give VM til Qatar.

Søndag åbnede vicepræsident Jim Boyce for en ny afstemning om værtskabet i 2022, hvis det i Fifa-rapporten bliver bevist, at korruption påvirkede afstemningsresultatet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.