Fightende Jan Ø. stoppet af kineser i semifinalen

Jan Ø. Jørgensen måtte give fortabt over for verdens nummer to, kineseren Chen Long

Jan Ø. Jørgensen tabte en tæt All england-semifinale.Foto: Scanpix

Jan Ø. Jørgensen tabte en tæt All england-semifinale.Foto: Scanpix

BIRMINGHAM:Efter fredagens flotte sejr over kineseren Chen Jin havde Jan Ø. Jørgensen et begyndet håb om at gentage bedriften dagen efter og besejre en anden kineser, Chen Long.

Danskeren måtte dog overgive sig til verdens nummer to, som han fortsat aldrig har slået, og som vandt All England-semifinalen med cifrene 21-19, 22-20.

Det var dog en kamp, som Jan Ø. Jørgensen havde stor ære af. Danskeren gik til opgaven uden overdreven respekt for sin modstander og var godt med hele vejen igennem.

Han lagde aggressivt ud, og det gav pote i form af en 16-10-føring i første sæt.

Aalborgenseren kunne dog ikke holde stand. Han tabte 11 af de næste 14 point, og måtte dermed se kineseren løbe med første sæt.

Det ville have været helt naturligt at miste en smule af koncentrationen efter en så skuffende afslutning på sættet, men Jørgensen fik hurtigt lagt første sæt bag sig.

Han tog initiativet tilbage i begyndelsen af andet sæt og oparbejdede en føring, som Chen Long dog fik indhentet ved 11-11.

De to spillere fulgtes ad til 19-19, og efter at have afværget den første matchbold, måtte danskeren give fortabt på den anden.

Jan Ø. Jørgensens nederlag betyder, at Danmark kun er repræsenteret ved Tine Baun på finaledagen. Hun møder thailænderen Intanon Ratchanok i kampen om damesingletitlen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.