Fighterpokalen er i hus på Amanda Seafoods

OK Benzins direktør overrakte 50.000 kroner og en pokal, fordi de ansatte har kæmpet sig bedst gennem krisen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Amanda Seafoods ansatte har nogle dage til at komme med gode forslag til, hvordan de vil bruge 50.000 kroner. Men det kommer helt sikkert til at handle om teambuilding og om at feste.

De 50.000 kroner til personalepleje kom fredag middag til fabrikken sammen med den Fighterpokal, som var det synlige bevis på, at fiskekonservesfabrikken er den lille danske virksomhed som i 2012 har kæmpet sig bedst gennem krisen.

Prisen uddeles af OK Benzin, og firmaets øverste direktør Jørgen Wisborg ( der er opvokset i Brønderslev) sagde blandt andet, at de må og mellemstore virksomheder fortjener opmærksomhed, fordi er rygraden i dansk erhvervsliv, og beskæftiger 70 procent af de privat ansatte i Danmark. - Det er disse mindre virksomheder som slås mest for at komme gennem krisen, og man kan her på Amanda Seafoods mærke sammenholdet, når man kommer ind af døren, siger Jørgen Wisborg.

Det er anden gang, at Fighterpokalen uddeles i Danmark, og Amanda Seafoods var både dommerpanelets favorit og danskernes favorit, da de kunne stemme på internettet.

Direktør på Amanda Seafoods Jesper Kold Sørensen var naturligvis lykkelig for sejren, og han fortalte bagefter til NORDJYSKE Medier, at han er klar til at deltage i flere konkurrencer sammen med sine medarbejdere.

- Næste gang stiller vi op i en konkurrence om innovation, lover han.

- For det at vi har turdet omlægge produktionen fra makrel til torskerognspålæg og torskerognsprodukter har betydet, at vi igen har overskud. Og vi og medarbejderne har vist, at vi er omstillingsparate, når det skal til.

Direktøren forklarer, at det for Amanda Seafoods handler om at tænke torskerogn ind på alle andre måder, end den dåse, som de fleste kender. Snart kan man for eksempel få en torskerogn-nugget.

- Vi er i det hele taget hele tiden dialog med vores kunder, som er alle de store supermarkedskæder og købmændene, for at finde ud af, hvad forbrugerne har lyst til at købe. Så hvis der var en pris om at være tæt på kunderne, så ville vi vinde den, siger Jesper Kold Sørensen med et smil.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.