Filippinske tropper dræber 40 oprørere fra berygtet bande

Filippinernes nye regering har sat hårdt ind mod bevægelsen Abu Sayyaf, der især er kendt for bortførelser.

Udland 11. juli 2016 19:19

Filippinske soldater har den seneste halvanden uge dræbt omkring 40 oprørere fra den militante gruppe Abu Sayyaf. Gruppen er især kendt for bortførelser, halshugninger og afpresning.

Oprørerne har mistet livet under kampe på de sydlige øer Basilan og Sulu, oplyser landets militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Offensiven mod Abu Sayyaf er en del af den nye filippinske regerings bebudede krig mod gruppen.

Præsident Rodrigo Duterte, der blev taget i ed i maj, har således svoret at udslette Abu Sayyaf. Gruppen har voldt skiftende filippinske regeringer store problemer, og den betegnes af USA som en terrororganisation.

Abu Sayyaf er ifølge det norske nyhedsbureau NTB et løst netværk af islamistiske oprørere. Det blev grundlagt i de tidlige 1990'ere med støtte fra Osama bin Ladens al-Qaeda-netværk. I dag har gruppen omfavnet den militante gruppe Islamisk Stat (IS).

Abu Sayyaf tjener enorme summer på løsepenge for de bortførte. Ifølge nyhedsbureauet Reuters har gruppen lige nu mindst 14 gidsler, herunder en hollænder, en nordmand, fem filippinere og syv indonesere.

I løbet af de seneste to måneder har gruppen halshugget to canadiske statsborgere. Oprørerne havde krævet 6,5 millioner dollar - godt 40 millioner kroner - i løsesum for dem hver.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...