Frankrig

Fillon kalder anklager politisk mord og fortsætter valgkamp

Den franske præsidentkandidat François Fillon fortsætter i valgkampen trods politiundersøgelse.

FRANCE2017-VOTE-RIGHT-WING Foto: Scanpix/Thomas Samson

FRANCE2017-VOTE-RIGHT-WING Foto: Scanpix/Thomas Samson

Efter et hasteindkaldt pressemøde, hvor den samlede franske presse afventede, om den konservative præsidentkandidat, François Fillon, ville trække sig, står det klart, at Fillon bliver i valgkampen.

Det på trods af, at han onsdag er blevet indkaldt af undersøgelsesdommere til at afgive forklaring 15. marts og ifølge nyhedsbureauet AFP står til at blive sigtet for at have betalt sine kone og børn for job, der reelt ikke eksisterede.

- Jeg er kandidat til posten som Frankrigs præsident, og min politiske familie støtter mig. Jeg trækker mig ikke, jeg går hele vejen, siger han på pressemødet, der transmitteres af franske BFMTV.

På pressemødet siger Fillon også, at han er blevet uretfærdigt behandlet og kalder anklagerne mod ham for "politisk mord".

- Mange af mine støtter snakker om et politisk mord. Det er et mord. Det er ikke kun mig, som man dræber, det er præsidentvalget, siger han.

I sidste uge anmodede anklagemyndigheden om at få indledt en efterforskning af François Fillon.

Han beskyldes for at have betalt sin hustru med skatteborgernes penge for arbejde, som hun ikke har udført. Men han har hele tiden fastholdt sin uskyld.

- Retsstaten er blevet systematisk forulempet. Pressen har gjort sig til talerør for efterforskernes overbevisninger, og de argumenter, som jeg har fremlagt, er ikke blevet hørt eller videreformidlet.

På pressemødet meddelte Fillon dog, at han agter at møde op 15. marts og svare på dommernes spørgsmål.

- Jeg møder op foran dommerne. Jeg fortæller dem min sandhed, som er sandheden, siger han.

Noget tyder på, at det ikke kun bliver Fillon, der vil blive mødt med en anklage. Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at anonyme kilder i efterforskningen oplyser, at også hans kone vil blive anklaget på mødet.

Pressemødet kommer efter en kaotisk dag for Fillon, hvor han måtte aflyse et besøg ved en traditionsrig landbrugsmesse i sidste øjeblik.

Både presse og hans stab var mødt op på messen, men Fillon kom aldrig.

I stedet indkaldte han til pressemøde og meddelte, at undersøgelsesdommere har indkaldt ham for at svare på spørgsmål.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.