Film af Bille August har inspireret til udstilling i Skagen

Skagens Museum har netop sagt farvel til P.S. Krøyer, og nu kommer der fokus på Marie Krøyer

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange af Skagens Museums venner var med, da museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen bød velkommen ved åbningen af udstillingen.

SKAGEN:Skagens Museum sagde først på måneden farvel og tak til P. S. Krøyer, og i går bød man velkommen til Marie Krøyer.

Inspireret af Bille Augusts film om Marie Krøyer, som har premiere 27. september, har museet valgt at præsentere kunstneren Marie Krøyer, og det er, som museumsinspektør Mette Bøgh Jensen sagde i sin tale ved åbningen, en lille stor udstilling.
- Lille, fordi der kun er de malerier, Skagens Museum selv ejer af Marie Krøyer, der indgår i udstillingen. Stor fordi vi faktisk er det museum, der ejer flest af hendes værker, forklarede Mette Bøgh Jensen.
Udstillingen består, ud over Marie Krøyers egne værker, af møbler, Marie Krøyer har designet og af en del malerier, der har Marie Krøyer som motiv.
Det er værker af først og fremmest P. S. Krøyer og af Michael Ancher.
I forbindelse med udstillingen har Mette Bøgh Jensen skrevet en ny bog om Marie Krøyer, ”Marie Krøyer - der skal mod til at have talent”. Bogen er gennemillustreret med gengivelser af kunstværker og med fotografier som blandt andre P.S. Krøyer har taget.
Anden del af bogens titel er et citat fra et af mange breve, kunstneren Agnes Sloth-Møller skrev til Marie Krøyer.
Bogen kan købes på Skagens Museum og i boghandlen.
Bille Augusts film om Marie Krøyer handler om hendes liv som kvinde og ægtefælle til først Krøyer og senere den svenske komponist Hugo Alfvén. Den side af hendes liv kommer udstillingen på Skagens Museum ikke ind på. Ved åbningen af Marie Krøyer-udstillingen oplyste museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen i øvrigt, at den store Krøyer-udstilling i løbet af fire måneder i sommer blev set at flere end 100.000 besøgende.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.