Udland

Film med dansk aftryk vinder pris i Cannes

Islandsk spillefilm, der er dansk koproduceret, løber med fornem pris ved filmfestivalen i Cannes.

Den islandske filminstruktør Grímur Hákonarson og hans hold har lørdag aften vundet hovedprisen i konkurrenceprogrammet Un Certain Regard ved filmfestivalen i Cannes for den islandske spillefilm "Rams".

Filmen har dansk aftryk, idet den er koproduceret af Ditte Milsted og Jacob Jarek fra Profile Pictures med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

"Rams" er fortællingen om to brødre, der ikke har talt sammen i 40 år, men som må kæmpe sammen for at redde deres får.

Filmen fik en varm modtagelse på festivalen, hvor magasinet Varietys anmelder roste den for de "vidunderligt skæve, charmerende underspillede komiske øjeblikke", skriver Reuters.

Grímur Hákonarson fik prisen overrakt af juryens formand, Isabella Rossellini.

19 film blev vist i Un Certain Regard-programmet, som denne gang undtagelsesvist ikke havde amerikanske film på programmet, men derimod bød på film fra store dele af verden - lige fra Island og Etiopien til Japan og Filippinerne.

Isabella Rossellini roser mangfoldigheden i årets film.

- Det var som at tage en flyvetur over planeten og se alle dens udtryk. Jeg tror, at enhver antropolog misunder os, siger hun ifølge Reuters.

Søndag afsløres det, hvem der vinder hovedkonkurrencen og dermed kan rejse hjem med Cannes-festivalens mest prestigefyldte pris, Guldpalmen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.