Retspleje

Film-rebel tager ny tørn i retten

Forretningsmand fra Aalborg har i 21 år kæmpet mod de store filmimportører

I 2009 havde Hans Kristian Pedersen de 2000 beslaglagte film med til et af de mange retsmøder i sagen. Arkivfoto: Michael Koch

I 2009 havde Hans Kristian Pedersen de 2000 beslaglagte film med til et af de mange retsmøder i sagen. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG:Siden 1992 har indehaveren af Laserdisken i Aalborg, Hans Kristian Pedersen, kæmpet mod Foreningen af Danske Videogramdistributører (FDV). Og han fortsætter. På mandag tager han en ny tørn ved Retten i Aalborg, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Skærer man ind til benet i den omfattende og meget komplekse sag, handler den om, hvem det egentlig er, der skal bestemme, hvilke film danskerne må se på vhs-bånd, dvd eller blu-ray.

Er det de store filmimportører eller danskerne selv?

- Alle disse mange retssager gennem årene har kun at gøre med, at FDV ikke vil acceptere, at de ikke har den fulde kontrol med, hvilke udenlandske film, der hentes til Danmark, vurderer Hans Kristian Pedersen.

Vanen tro stiller han op i retten uden advokat. Han repræsenterer sig selv og har indkaldt 14 vidner - mens FDV vil føre to.

Hans Kristian Pedersen indkalder endog en dommer som vidne, nemlig fogedretsdommeren fra de oprindelige fogedsager, Dorete Bager. Han vil udspørge hende om et af de centrale emner i sagen - nemlig beslaglæggelsen af 2000 af Laserdiskens film for otte år siden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.