Film ses sammen i sofaen

Der bliver sat fokus på alvorlige emner i disse dage under Nordisk filmfestival, og interessen er fin. Indtil videre har besøgstallet rundet 1000

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Der er meget langt fra serier om smukke unge mennesker på Paradise Hotel, som mange unge følger med i, til den film, de bliver præsenteret for fredag i Maskinhallen.

Nordisk Filmfestival er i fuld gang, og fra magelige møbler kan man følge dokumentarfilmen ”Every Face has a name”.

Med udgangspunkt i et skib fyldt med krigsfanger, der anløber Malmø Havn 28. april 1945, sætter svenske Magnus Gertten fokus på flygtningestrømme, og han har opsøgt mange af flygtninge, der fortæller deres historie.

Hele ideen med Nordisk Filmfestival er netop, at vise en anden side af filmproduktion, og en vigtig del er skoleforestillinger.

Her ser man film sammen og snakker bagefter om, hvad budskabet er, og hvad man kan bruge det til.

Men film kan også være livemusik foran et lærred, sådan som filmkoncerten Jonah Blacksmith, der fandt sted torsdag aften, og som også var en stor og rørende oplevelse,

Det mener Jens Ole Amstrup. Han er med i bestyrelsen for Nordisk Filmfestival, og han står i ”kiosken” uden for de to biografsale. Mange af forestillingerne er gratis, men arrangørerne registrerer besøgstallet.

- Lige nu har vi passeret 1000 besøgende, så det er vi glade for, siger Jens Ole Amstrup.

Han kan også konstatere, at der var et marked for en naturfilmfestival, som fandt sted for første gang torsdag aften. 60 mennesker så film og hørte foredrag, og så var der i øvrigt mad med i entreprisen på 200 kroner.

- Det er dejligt, at der findes folk som naturvejleder Bo Storm, som er med til at brede budskabet om film ud, og han får fat i en anden gruppe, end vi gør, siger Jens Ole Amstrup.

Bestyrelsen blev i øvrigt inspireret af naturtanken, og derfor handler filmfestivalen overordnet i år om natur og menneske.

Filmfestivalen med fokus på nordiske film finder sted for 7. gang. Der er som altid mulighed for at møde instruktører, og i år kommer en af de mest omtalte skuespillere i Norskov/ Frederikshavn og fortæller.

Skuespilleren Henrik Birch, der er Brammer i Norskov, og havde hovedrollen i Klumpfisken, kan opleves live i aften kl. 19 i Frederikshavn, og igen søndag klokken 10 i Manegen i Sæby.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.